قطعاً تا به حال نام بیماری روماتیسم مفصلی به گوشتان خورده است. برای درمان این مشکل احتیاج به بهترین قرص برای روماتیسم مفصلی داریم. هنگام تجویز دارو برای درمان، پزشک مواردی مانند سن بیمار فعالیتهای فیزیکی و سایر شرایط پزشکی او را در نظر میگیرد و با توجه به آنها داروی مناسب را تجویز میکند. معمولاً پزشکان با کمک یک فرایند آزمون و خطا تشخیص میدهند که کدام دارو یا ترکیبی از چند دارو میتواند برای مشکل فرد پاسخ بهتری باشد.
امروز قصد داریم در سایت شفاکاران به معرفی انواع قرص برای بیماری روماتیسم مفصلی یا آرتریت روماتوئید بپردازیم. این بیماری که باعث زانو درد دیگر مشکلات مفصلی در فرد میشود بهتر است قبل از رسیدن به مرحله حاد درمان شود. در مراحل اولیه میتوانید با کمک قرصهای ضعیفتر مشکل را برطرف کنید. اگر دردی شدید تجربه میکنید، بهتر است اول به پزشک مراجعه کرده و از قرصهای قویتر استفاده کنید.
روماتیسم مفصلی چیست؟
قبل از معرفی قرصهای مناسب برای آرتریت روماتوئید بهتر است بدانیم که اصلاً رماتیسم مفصلی چیست؟ پس از آن به اینکه داروی روماتیسم چیست و چه انواعی دارد خواهیم پرداخت. زانو درد و روماتیسم دو جزء جدا نشدنی از یکدیگر هستند. رماتیسم که یک بیماری خود ایمنی و التهابی مزمن است، سیستم ایمنی بدن فرد را وادار به نابود کردن سلوللهای سالم بدن میکند. در نتیجه آسیب رسیدن به قسمتهای سالم بدن فرد التهاب و درد را احساس میکند.
این بیماری میتواند به صورت همزمان چند مفصل مختلف را درگیر کند. همچنین رماتیسم میتواند علاوه بر مفاصل به باقی اندامهای مهم بدن مانند چشمها، قلب و ریهها آسیب جدی برساند. در صورتی که به مشکلات این بیماری رسیدگی نشود، خسارات جبران ناپذیری به فرد وارد میشود.
مفاصلی مانند دست و مچها و زانو از مواردی هستند که بیشتر در معرض آسیب روماتیسم هستند. زانو درد مفصلی بیماری است که حدود یک و نیم میلیون نفر را در کشورهای بزرگی مانند ایالات متحده درگیر کرده، درمانی ندارد. در صورتی که به آن دچار شوید نهایتاً میتوانید با کمک داروهای مختلف درد ناشی از بیماری را کنترل کنید. مواردی مانند سیگار کشیدن، هورمونهای بدن یا داشتن سابقه خانوادگی میتوانند باعث بروز این بیماری شوند.
معرفی انواع قرص برای درمان رماتیسم مفصلی
-
NSAIDs
NSAIDsها که داروهایی ضد التهابی و غیراستروئیدی هستند، بدون نسخه یا با نسخه قابل خریداری. این موارد یکی از بهترینها برای رفع درد روماتیسم خفیف هستند. این نوع داروها انواع مختلفی دارند که تعدادی از آنها شامل موارد زیر میشوند:
- (Celebrex) Celecoxib
- دیکلوفناک (کاتافلام، ولتارن)
- اتودولاک (لودین)
- ایبوپروفن (Motrin، Advil)
- ایندومتاسین (ایندوسین)
- ملوکسیکام (Mobic)
- ناپروکسن (Aleve، Naprosyn)
عوارض جانبی NSAID ها
- عکس العمل های آلرژیتیک
- سرگیجه
- سردرد
- زخم معده
ایجاد اختلال در زندگی روزمره
- حالت تهوع
- سوء هاضمه
- اسهال
- خواب آلودگی
این داروها به دلیل دوز پایین و ضعیف ،بودن به ندرت پیش میآید که بر گردش خون فرد یا اندامهایی مانند کلیهها، قلب و کبد تاثیر بگذارند. اگر از دوز بالایی این داروها مصرف کنید ممکن است دچار مشکلات جدی مانند سکته مغزی حمله قلبی یا نارسایی قلبی شوید.
-
استروئیدها (کورتیکواستروئیدها)
استروئیدها معمولاً ۱۲ هفته یا بیشتر اثرگذاری دارند. این نوع از داروها در طول درمان اولیه بسیار مفید هستند. متخصصان معمولاً به بیماران خود توصیه میکنند که کمترین دوز از استروئیدها را مصرف کنند. اثرگذاری این داروها به مرور با مصرف زیاد کاهش پیدا میکند. همچنین عوارض جانبی مختلف این داروها مورد توجه است که باید آنها را در نظر داشته باشید. کورتیکواستروئیدها را بهتر است قبل از مصرف به خوبی بررسی کنید و ردی مانند بیماریهای زمینهای و تداخلات دارویی را با پزشک خود چک کنید. از انواع قرصهای استروئید میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- بتامتازون (سلستون)
- پردنیزون
- متیل پردنیزولون (مدرول)
عوارض جانبی ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- تغییرات خلق و خوی
- سرگیجه
- تاری دید
- پوکی استخوان
- تنگی نفس
- تغییرات در سطح قند خون
- ضربان قلب نامنظم
- بی حسی
- کبودی و بهبود ضعیف زخم
- استئونکروز یا مرگ استخوان
- فشار خون بالا
- گلوکوم
- آب مروارید
- افزایش احتمال عفونت
-
داروهای DMARD
DMARDها داروهای ضد روماتیسمی هستند که معمولاً برای سرکوب بیماری آرتریتروماتوئید و کاهش یا توقف آن مورد استفاده قرار میگیرند. با کمک این داروها میتوانید روند بهبودی خود را در یک مسیر صاف هدایت کنید و درد ناشی از روماتیسم را تا حدی کنترل کنید.
داروهای ضد روماتیسمیDMARD که میتوانید آنها را تهیه کنید عبارتند از:
- هیدروکسی کلروکین
- متوترکسات
- سولفاسالازین
- آزاتیوپرین
- لفلودوماید
متوترکسات از داروهایی است که اکثراً در مراحل اولیه بیماری آرترید روماتوئید برای فرد بیمار تجویز میشود. بیمارانی که روماتیسم مفصلی دارند معمولاً از این دارو به صورت هفتگی استفاده میکنند. مصرف آن میتواند به صورت تکی یا حتی با مصرف چند قرص دیگر باشد. جالب است بدانید دوز بالای متوترکسات برای درمان برخی از سرطانها نیز مورد استفاده قرار میگیرد. افرادی که دچار رماتیسم مفصلی هستند معمولاً دوز کمتری از این دارو را دریافت میکنند. عوارض جانبی DMARDهای غیربیولوژیک ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- سردرد
- آسیب کبدی
- حالت تهوع
- استفراغ
- اسهال
- زخمهای دهان
- افزایش خطر ابتلا به عفونتها
- اختلالات مربوط به سیستم ایمنی
-
داروهای بیولوژیکی
درمان به کمک داروهای بیولوژیکی و بهترین قرص برای زانو درد یکی از جدیدترین روشها برای کنترل رماتیسم مفصلی است. این داروها از بروز یک واکنش خاص جلوگیری میکنند و باعث متوقف شدن روند التهاب مفاصل میشوند. طرز کار آنها هدف قرار دادن یک ناحیه خاص برای رفع التهاب است. این داروها با عنوان اصلاح کنندههای پاسخ بیولوژیکی نیز شناخته میشوند.
در واقع این داروها زیر مجموعهای از DMARDs هستند به عنوان یک جایگزین برای آنها به حساب میآیند. در استفاده از این داروها علاوه بر قابلیت کاهش التهاب، به کم کردن تعداد عوارض دارو نیز فکر شده. نکته مهم در رابطه با این نوع قرصها این است که این احتمال وجود دارد که ممکن است داروهای بیولوژیکی اثربخشی کمتری داشته باشند یا حتی در گذر زمان باعث بدتر شدن عوارض نیز شوند. پزشک و بیمار در این رابطه باید با یکدیگر همکاری لازم را به عمل بیاورند و با نظارت بر تغییرات موجود در فرد، تصمیم بگیرند که آیا نیاز است داروها تعویض شوند یا خیر.
داروهای بیولوژیکی به سه دسته اصلی تقسیم میشوند که شامل موارد زیر هستند:
- مهارکنندههای فاکتور نکروز تومور (TNFمهارکنندههای اینترلوکین IL)
- مهارکنندههای سلولهای B
- مهارکنندههای سلولهای
نکتهای که شاید نمیدانستید این است که قبل از مصرف هرگونه داروی بیولوژیکی برای انواع روماتیسم لازم است آزمایش سل انجام دهید. در صورتی که افراد آزمایشات لازم را انجام ندهند ممکن است مشکلاتی برایشان پیش بیاید. در صورتی که شما دچار سل نهفته باشید و خودتان از آن خبر نداشته باشید، دچار علائمی مانند مایکوباکتریوم توبرکلوزیس میشوید. همچنین اگر فردی که سل نهفته دارد از داروهای بیولوژیکی سرکوب کننده سیستم ایمنی استفاده ببرد ممکن است باکتریهای آن تکثیر شده و علامتهای سل را ظاهر کنند. داروهای بیولوژیکی که میتوانید استفاده کنید شامل موارد زیر میشوند.
- آباتاسپت (اورنسیا)
- آدالیموماب (هومیرا)
- adalimumab-atto (آمجویتا، بیوسناد به Humira)
- آناکینرا (کینرت)
- اتانرسپت (انبرل)
- etanercept-szss (Erelzi، شبیه به Enbrel)
- infliximab (Remicade)
- Infliximab-abda (رفلکسیس)
- ریتوکسیماب (ریتوکسان)
عوارض قرص روماتیسم مفصلی
عوارض جانبی ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- بیماریهای دمیلینهکننده مانند مولتیپل اسکلروزیس (MS) یا سندرم گیلن باره (GBS)
- لوپوس
- افزایش خطر ابتلا به عفونت
- لنفوم
- نارسایی احتقانی قلب
- واکنش های پوستی
بیشتر بخوانید: قرص زانو در خارجی
-
مهارکننده های ژانوس کیناز (JAK)
آنزیمهای JAK پیام رسانهای ضروری هستند که در فرایند التهابی سیستم ایمنی نقش مهمی دارند. اگر آنزیمهای JAK با سلول x یا سلولهای دیگری متصل شوند ممکن است باعث التهاب شوند. در واقع مهار کنندههای jak به آنزیمها متصل شده و از اتصال آنها مبنی بر توقف فرایند التهابی به سلولهای x ارسال میکنند. این مهارکننده ها بهترن قرص برای درد پشت زانو هستند.
اولین مهار کننده جک که مورد تایید سازمان fda قرار گرفته است در بازار موجود بوده و به فروش میرسد. دقیقاً مانند افرادی که روش بیولوژیکی را انتخاب، برای این کار حتماً باید تمام افراد یه قصد مصرف این قرص را دارند آزمایش سل را پشت سر بگذارند. عوارض جانبی ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- ترومبوز
- افزایش خطر عفونت
- سیتوپنی یا کاهش گلبولهای سفید و پلاکت خون
- افزایش وزن
بهترین قرصهایی که میتوانید در این دسته برای روماتیسم مفصلی استفاده کنید شامل موارد زیر هستند:
- آتار
- Advil
- آسپرین
- اورانوفین
- آزولفیدین
- ایبوپروفن
- موترین
- ریدورا
- بارسیتینیب
- Otrexup
- کینرت (Kineret)
- اولومانت (Olumiant)
- anakinra
- Aristospan
- Depo-Medrol
- فنوپروفن
درمان قطعی روماتیسم مفصلی
بیماری روماتیسم یکی از جدیترین مشکلاتی است که ممکن است برای هر فردی رخ بدهد. در این مواقع شناختن بهترین قرص برای روماتیسم مفصلی از مواردی است که برای فرد بیمار لازم است. از آنجایی که بیماری روماتیسم قابل درمان نیست، باید به کمک برخی موارد و مراقبتها آن را کنترل کرد.
بهتر است بدانید خوددرمانی راهی برای کنترل روماتیسم نیست. با اطلاعات کمی که افراد عادی دارند نمیتوانند علائم بیماری را کاهش دهند. در این مواقع بهتر است برای مصرف هر دارو یا انجام هر ورزشی با یک پزشک متخصص صحبت کنید تا بهترین راهکارها را به شما معرفی کنند. لازم است برای به دور ماندن از عوارض قرص ها از درمان های تکنولوژیک مانند زانوبند زاپیامکس اورجینال غافل نشوید.
سوالات متداول
برای کنترل رماتیسم مفصلی از چه داروهایی میتوانیم استفاده کنیم؟
NSAIDs، استروئیدها (کورتیکواستروئیدها(، داروهای DMARD ،داروهای بیولوژیکی و مهارکننده های ژانوس کیناز (JAK) از داروهایی هستند که برخی از آنها با تجویز دکتر و برخی دیگر بدون نسخه قابل دریافت هستند.
بهترین قرص برای روماتیسم مفصلی کدام است؟
برخلاف تفکر بسیاری از افراد بهترین قرص برای روماتیسم مفصلی قویترین آنها نیست، بلکه قرصی است که متناسب با میزان درد فرد باشد. این مورد توسط پزشک تعیین میشود.
عوارض مصرف قرصهای استروئیدی چیست؟
تغییرات خلق و خوی، سرگیجه، تاری دید، پوکی استخوان، تنگی نفس، تغییرات در سطح قند خون، ضربان قلب نامنظم، بیحسی، کبودی و بهبود ضعیف زخم، استئونکروز یا مرگ استخوان، فشار خون بالا، گلوکوم، آب مروارید و افزایش احتمال عفونت از عوارض مصرف استروئیدها هستند.
با شفاکاران سلامتی در یک قدمی شماست.