آمپول تریامسینولون برای کمر درد یک روش درمان غیرخوراکی و غیر جراحی است. تریامسینولون به دستهای از داروها به نام کورتیکواستروئیدها تعلق دارد. تریامسینولون خوراکی برای درمان بسیاری از شرایط مختلف مانند اختلالات آلرژیک، بیماریهای پوستی، کولیت اولسراتیو، آرتریت، لوپوس، پسوریازیس یا اختلالات تنفسی استفاده میشود. به طور کلی این دارو از ترشح موادی در بدن که باعث التهاب میشوند جلوگیری میکند. اغلب تزریق آمپول تریامسینولون برای افرادی صورت میگیرد که قادر به مصرف دارو از طریق دهان نیستند.
این آمپول یک داروی استروئیدی است و میتوان برای درمان کمر درد به صورت اپیدورال، در فضای ستون فقرات تزریق کرد. تزریق این آمپول برای درمان التهاب صورت میگیرد و به تسریع در کاهش درد کمر کمک میکند. احتمالا علاقهمند باشید مواد تشکیل دهنده آمپول و نحوه تاثیر آن بر کمر درد را بدانید. به همین دلیل در این مقاله از شفاکاران اطلاعات لازم درباره آمپول تریامسینولون برای کمر درد را به شما ارائه میدهیم.
آمپول تریامسینولون چیست؟
آمپول تریامسینولون به عنوان هورمون کورتیکواستروئید شناخته میشود، با کاهش پاسخ ایمنی بدن تورم و التهاب را از بین میبرد. به این معنی که تشکیل، ترشح و فعالیت واسطههای التهابی درونزا را کاهش میدهد. این محصول میتواند به صورت عضلانی، داخل پوستی و یا داخل مفصلی تزریق شود. اغلب برای درمان کمر درد به صورت داخل مفصلی تزریق میشود. در صورت تزریق تزریق داخل مفصل مراقب باشید که چقدر بر مفصل فشار وارد میشود. این موضوع بسیار مهم است و به بهبود مفصل کمک میکند. مواد تشکیل دهنده آمپول تریامسینولون ترکیبی از نیستاتین و نئومایسین است که در دو نوع استونید و هگزاستونید در دسترس است. نوع هگزاستونید این آمپول برای درمان کمر درد و بیماریهای التهابی سیستمیک استفاده میشود.
عملکرد تریامسینولون و نحوه تاثیر در کمر درد
آمپول تریامسینولون با اثرات کورتیکواستروئیدی خود از تجمع سلولهای التهابی در ناحیه آسیبدیده و ملتهب، آزاد شدن عوامل التهاب ساز جلوگیری میکند. در واقع با مهار و جلوگیری از فرار لکوسیتهای پلیمورفونوکلئر و معکوس کردن افزایش نفوذپذیری مویرگی، التهاب را کاهش میدهد. همچنین در دوزهای بالا، عملکرد آدرنال خون را سرکوب میکند. این دارو با عبور از غشاء سلولی به گیرندههای خود در سیتوپلاسم متصل شده و وارد هسته سلولی میشود. این کمپلکس با اتصال به نواحی خاصی از DNA موجب تحریک روند رونویسی mRNA و به دنبال آن ساخت آنزیمهایی میگردد که در نهایت مسئول اثرات سیستمیک کورتیکواستروئیدها هستند.
ترکیب قوی مواد تشکیل دهنده آمپول تریامسینولون درد موجود در کمر فرد را از بین خواهند برد. باید اشاره کنیم که استفاده از این دارو در کنار کمربند پلاتینر باعث بهبودی سریعتر خواهد شد. کمربند پلاتینر محصولی از شرکت آلمانی زایسترونیک است که به راحتی با تکنولوژی UIC درد و ناراحتی در کمر را از بین میبرد. این تکنولوژی نام اختصاری سه فناوری بهروز به نامهای اولتراسوند، اینفرارد و کلاک پالس است. پلاتینر با تاباندن امواج و اشعه بر اندامهای کمر به افزایش گردش خون و گرما در عمق بافتها میپردازد. همچنین با تاثیر بر سیستم عصبی کمر و ایجاد مانع در انتقال پیام درد به مغز انواع دردهای کمر را تسکین میدهد.
نحوه استفاده از آمپول تریامسینولون در درمان کمر درد
قبل از استفاده از این آمپول سابقه پزشکی خود را به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید. تزریق تریامسینولون را میتوان هم توسط یک فرد متخصص انجام داد و هم خود شخص در صورتی که آموزش ببیند میتواند تزریق را انجام دهد. مدت زمان درمان بر اساس وضعیت پزشکی بیمار، محل تزریق، برنامه تزریق، دوز تزریق با توجه به شدت درد مشخص میشود. به این معنی که برای به حداکثر رسیدن کارآیی آمپول تریامسینولون لازم است بعد از ضد عفونی کردن محل تزریق، حتما قبل از مصرف ویال را به خوبی تکان دهید و دوز مصرفی را به تدریج و کاملا آرام تزریق کنید.
به علاوه هرگز دوز تزریقی را سرخود افزایش ندهید. نکته قابل توجه در حین تزریق این است که تغییر دادن محل تزریق میتواند به شما کمک کند تا از ایجاد ناراحتی در نواحی تزریق شده جلوگیری کنید. تزریق را بلافاصله پس از وارد شدن دارو به داخل سرنگ انجام دهید، تا جلوی هر گونه تهنشین شدن دارو در سرنگ را بگیرید. این امپول را می توان در دسته آمپول تقویتی برای کمر درد به شمار آورد.
داروی تریامسینولون چه کاربردهایی دارد؟
این دارو به غیر از آمپول در اشکال دیگری نیز کاربرد دارد. تریامسینولون در درمان رینیت آلرژیک فصلی برای بیماران بالای ۶ سال به صورت اسپری بینی تجویز میشود. به منظور کنترل آسم و درمان بیماریهایی که باعث انقباض برونش میشود به شکل اسپری دهانی توصیه میشود. همچنین به عنوان یک ضد التهاب و سرکوب کننده سیستم ایمنی در بسیاری از بیماریها، نارسایی غدد فوق کلیوی، بیماریهای روماتیسمی، آلرژی و لوپوس اریتماتوز به صورت تزریقی استفاده میشود. ناگفته نماند شکل موضعی تریامسینولون برای درمان التهاب پوست و سوختگیهای ناشی از عرق سوز و عفونت کاربرد دارد.
عوارض جانبی تریامسینولون
داروهای استروئید میتوانند عوارض جانبی احتمالی زیادی داشته باشند، به ویژه زمانی که در بلند مدت مورد استفاده قرار گیرند. عوارض جانبی استفاده کوتاه مدت این داروها را در زیر لیست کردیم:
- اضافه وزن
- احتباس آب در بدن
- فشار خون بالا
عوارض جانبی استفاده بلند مدت از داروهای کورتیکواستروئید به شرح زیر هستند:
- انواع دیابتها
- پوکی استخوان
- ضعف ماهیچهای
علاوه بر این، از دیگر عوارض جانبی مصرف کورتیکواستروئیدهای موضعی از جمله تریامسینولون و آمپول برای تنگی کانال نخاعی میتواند باعث نازک شدن پوست، ایجاد ترکهای پوستی، حساسیت پوستی، جوش، قرمزی و افزایش موهای زائد در محل گردد. به همین علت مصرف طولانی مدت آنها به هیچ وجه توصیه نمیشود.
موارد منع مصرف تریامسینولون چیست؟
تزریق داخل مفصلی تریامسینولون براز کمر درد در موارد زیر توصیه نمیشود.
- جراحی ترمیمی مفاصل
- اختلالات انعقادی خون
- شکستگی داخل مفصلی
- عفونت اطراف مفصل
- پوکی استخوان
- مفصل ناپایدار
همچنین استفاده از آمپول تریامسینولون برای کمر درد در دوران بارداری فقط در صورت نیاز باید استفاده شود. معمولا این آمپول آسیبی به نوزاد متولد شده نمیرساند. اما استفاده کردن طولانی از آن ممکن است، ریسک بروز مشکلات هورمونی را در نوزاد به همراه داشته باشد.
اقدامات احتیاطی برای استفاده از تریامسینولون چیست؟
همانطور که قبلا اشاره کردیم دارو اصلا نباید سرخود مصرف شود، همچنین در صورت تجویز توسط پزشک لازم است سوابق بیماریها و حساسیت خود را مطرح کنید. مصرف این دارو در دوران شیردهی مشخص نیست که آیا در شیر ترشح میشود یا خیر پس لازم است در صورت نیاز مبرم با احتیاط مصرف شود. مصرف دارو را به خصوص پس از استفاده طولانی مدت باید به تدریج قطع کنید. هنگام تغییر کورتیزون سیستمیک به اسپری، باید احتیاط کرد زیرا ممکن است باعث علائم ناخوشآیند ترک دارو شود. در چنین مواردی ممکن است در هنگام استفاده از اسپریهای کورتیزون انقباض برونش همراه با خس خس سینه رخ دهد.
در اینجا باید مصرف کورتیزون را قطع کرده و یک داروی گشادکننده برونش سریع الاثر مصرف کنید. تریامسینولون در بیمارانی که سابقه افسردگی دارند باید با احتیاط مصرف شود، زیرا ممکن است باعث تغییرات خلقی، افسردگی و سایر مشکلات روانی شود. همچنین استفاده طولانی مدت از کورتیزون احتمال عفونتهای ثانویه به ویژه عفونتهای قارچی و ویروسی را افزایش میدهد. بیمارانی که بیش از ۱۴ روز دارو را مصرف میکنند و باز به مصرف نیاز دارند، باید یک ماه پس از قطع مصرف و تنفس دارو را مصرف کنند.
جمع بندی نهایی در زمینه آمپول تریامسینولون برای کمر درد
آمپول تریامسینولون برای کمر درد به روشهای متفاوتی تزریق میشود. تزریق این دارو به مفصل با نحوه تاثیر در کمر درد رابطه دارد. یعنی تزریق عضلانی به اندازه تزریق اپیدورال در کاهش درد موثر نیست. مواد تشکیل دهنده آمپول در برخی موارد موجب میشود تا آمپول تریامسینولون، عوارض کوتاه مدت یا حساسیت را بدنبال داشته باشد. مصرف این دارو نیازمند حساسیت به خرج دادن است و بهترین کار در میان گذاشتن تمامی سوابق بیماری با پزشک است. در این مقاله تلاش شده به مزایا و عوارض این آمپول و نحوه اثرگذاری آن پرداخته شود تا در صورت نیاز و تجویز پزشک کاملا آگاهانه از آن استفاده کنید. گفتنی است برای دور ماندن از عوارض آمپول می ت.انید برای زانودرد با خرید زانوبند زاپیامکس و برای کمر درد با خرید کمربند پلاتینر از هرگونه عارضه ای دور بمانید.
سوالات متداول در زمینه آمپول تریامسینولون برای کمر درد
آیا مصرف آمپول تریامسینولون برای افراد مسن خطرناک است؟
افراد مسن ممکن است نسبت به عوارض جانبی این دارو، به ویژه استخوان درد، خونریزی معده و روحی حساس تر هستند.
نحوه تزریق آمپول تریامسینولون به چند حالت است؟
نحوه تزریق دارو با توجه به نوع آن به سه دسته ضایعه پوستی یا داخل جلدی، عضله یا داخل عضلانی و مفصل یا داخل مفصلی تقسیم میشود.
آیا تزریق آمپول تریامسینولون برای کودکان منع مصرف دارد؟
تزریق آمپول تریامسینولون برای کودکان زیر ۶ سال توصیه نمیشود.
با شفاکاران، راحت تر زندگی کنید