زانو درد, مقالات

انواع روماتیسم و علائم آن | جدیدترین درمان رماتیسم

انواع روماتیسم | شفاکاذان

انواع روماتیسم  همواره در کمین بسیاری از افراد جامعه است.  روماتیسم از بیماری‌هایی است که سوالات زیادی را برای مخاطبان به وجود می‌آورد. برخی از افراد گمان می‌کنند، رماتیسم یک بیماری خاص است؛ اما اینطور نیست و حال قصد داریم تا شما را با انواع روماتیسم آشنا کنیم. این بیماری فقط بر مفاصل تاثیر نمی‌گذارد و می‌تواند قسمت‌های دیگری از بدن را نیز تحت تاثیر قرار دهد.

اگر شما هم در رابطه با چیستی این بیماری و انواع آن کنجکاو شده‌‌اید بهتر است تا پایان این مقاله با سایت شفاکاران همراه باشید. قصد داریم تا تمامی موارد لازم را بررسی کرده و به نتایج نهایی دست پیدا کنیم. این بیماری از مواردی است که اگر به آن دچار شوید، مشکلات مختلفی را تجربه خواهید کرد؛ پس بهتر است در رابطه با نوع بیماری خود و علائم و علت‌های آن بیشتر بدانید.

روماتیسم چیست؟

روماتیسم واژه‌ای با ریشه یونانی است که با معنای جریان یافتن شناخته می‌شود.این بیماری، نوعی اختلال التهابی مزمن به حساب می‌آید که اکثر مفاصل در بدن را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد. در برخی از افراد، این بیماری می‌تواند پیشرونده باشد و به قسمت‎‌های دیگری مانند پوست، چشم ها، ریه ها، قلب و عروق خونی نیز آسیب برساند. نوع دیگری از روماتیسم آرتریت روماتوئید نام دارد که یک بیماری خودایمنی است. بیماری‌های خودایمنی مانند آرتریت روماتوئید باعث می‌شوند تا سیستم ایمنی بدن به بافت‌های سالم حمله کرده و آنها را از بین ببرد.

در نوعی دیگر از روماتیسم، فرد دچار تغییر حالت در شکل ظاهری استخوان و فرم بدن می‌شود. این بیماری که استئوآرتریت نام دارد باعث فرسایش پوشش‌های مفاصل می‌شود که همین امر موجب برخورد استخوان‌ها به یکدیگر و در نهایت مشکلات حادتر خواهد شد.

با توجه به اینکه درمان‌های متفاوتی برای این بیماری وجود دارد، اما روماتیسم می‌تواند آسیب‌های جبران ناپذیری به بدن فرد وارد کند. داروها تا حد زیادی موجب کاهش علائم بیماری می‌شوند، اما این بیماری است که می‌تواند در صورت بی اعتنایی و کم کاری فرد به مشکلی بزرگ  و زانودردهای حاد تبدیل شود.

انواع روماتیسم کدامند؟

پزشک در حال معاینه دست برای تشخیص انواع روماتیسم | شفاکاران

دریافت مشاوره رایگان

اگر در ناحیه کمر یا زانو درد ناشناخته‌ای احساس می‌کنید، این فرم را پرکنید تا مشاوران متخصص ما شما را راهنمایی کنند.

مشخصات فردی(Required)
تعیین محل درد

بیماری‌های روماتیسمی روی موارد مختلفی مانند تاندون‌ها، رباط‌ها، استخوان‌ها و ماهیچه‌های مفاصل تاثیر فاحشی می‌گذارند. در این بخش انواع روماتیسم را به شما معرفی خواهیم کرد که شایع‌ترین آنها روماتیسم مفصلی است. این مورد با نام آرتریت نیز شناخته می‌شود.

روماتیسم عضلانی

روماتیسم عضلانی یا پلیمیالژیا روماتیکا (Pole myALjuh rueMATihkuh) که با عنوان یک اختلال التهابی شناخته می‌شود، معمولا شروع سریعی دارد. علائم این بیماری در صبح معمولا بدتر می‌شوند. این بیماری به ندرت در افراد کم سن و سال و افرادی که زیر ۵۰ سال سن دارند مشاهده می‌شود. معمولا اکثر افرادی که به روماتیسم عضلانی مبتلا می‌شوند بالای ۶۵ سال سن دارند. این وضعیت با نام آرتریت سلول غول پیکر نیز شناخته می‌شود که علائم زیادی نیز دارد.

  • علائم پلیمیالژیا روماتیکا
  1. درد یا درد در شانه های شما
  2. درد یا درد در گردن، بالای بازوها، باسن، باسن یا ران شما
  3. سفتی در نواحی آسیب دیده، به ویژه در صبح یا پس از مدتی غیرفعال بودن
  4. محدوده حرکتی محدود در مناطق آسیب دیده
  5. درد یا سفتی در مچ دست، آرنج یا زانو

نشانه‌های دیگر روماتیسم

  1. تب خفیف
  2. خستگی
  3. احساس عمومی خوب نبودن (ناراحتی)
  4. از دست دادن اشتها
  5. کاهش وزن ناخواسته
  6. افسردگی
  • علل پلیمیالژیا روماتیکا

علت دقیق بروز انواع روماتیسم هنوز ناشناخته است، اما طی بررسی‌های انجام شده ممکن است دو عامل اصلی باعث بروز آن شوند.

  1. ممکن است تغییرات در ژن‌ها یا ژنتیک برخی از ژن‌ها، حساسیت فرد را افزایش دهند: در برخی موارد ممکن است قرارگیری در یک شرایط خاص باعث بروز علائم پلیمیالژیا روماتیکا شود. علائم این بیماری معمولا به صورت چرخه‌ای و در فصل خاصی ایجاد می‌شوند. این امر نشان دهنده این است که یک ویروس یا عامل محیطی باعث فعال شدن این بیماری می‌شود. متاسفانه تا بحال ویروسی که باعث ایجاد پلیمیالژیا روماتیکا می‌شود شناخته و معرفی نشده.
  2. آرتریت سلول غول پیکر: بسیاری از افرادی که به آرتریت سلول غول پیکر دچار می‌شوند، علائم خاصی را به غیر از موارد گفته شده تجربه خواهند کرد. آرتریت سلول غول پیکر علائمی مانند مشکلات بینایی، سردرد، حساسیت پوست سر و درد فک را با خود به همراه دارد و اغلب باعث التهاب شریان‌های شقیقه‌ها و پوشش شریان‌ها می‌شود. در صورتی که برای درمان این بیماری اقدام نکنید ممکن است به مشکلاتی مانند سکته مغزی یا کوری دچار شوید.

روماتیسم پوستی

روماتیسم پوستی یا آرتریت روماتوئید از بیماری‌های خودایمنی است که تغییرات پوستی را با خود به همراه دارد. این بیماری که می‌تواند همه نژادها را دچار خود کند، بیشتر در ۳۵ الی ۵۰ سالگی قابل مشاهده در افراد مختلف است. تغییرات روماتیسم پوستی دارای طبقه بندی‌های خاصی هستند که شامل موارد زیر می‌شوند:

  1. مشاهده تظاهرات عمومی پوستی
  2. بیماری‌های پوستی که با آرتریت روماتوئید ارتباط دارند.
  3. مشکلات بیماری‌های پوستی خاص آرتریت روماتوئید.
  4. بروز اثرات نامطلوب پوستی درمان
  • علائم بیماری روماتیسم پوستی
  1. مشاهده تظاهرات عمومی پوستی در پی آرتریت روماتوئید
  2. مشاهده پوست آتروفیک (نازک، چروکیده) که شکننده است و به راحتی کبود خواهد شد.
  3. مشاهده پوست رنگ پریده و شفاف در قسمت پشتی دست‌ها
  4. مشاهده خشکی در پوست (خشک پوستی)
  5. مشاهده اریتم در کف دست (کف دست قرمز)
  6. مشاهده پدیده رینود
  7. مشاهده تغییر در ناخن‌ها (شکاف در ناخن‌ها، آنیکولیز، شکنندگی ناخن‌ها و برآمدگی)
  • علل‌های بیماری روماتیسم پوستی
  1. عوامل ژنتیکی و محیطی
  2. ارتباط با ژن HLA-DRB4

انواع روماتیسم و خطرناکترین نوع روماتیسم

خطرناکترین نوع روماتیسم | شفاکاران

در بیماری روماتیسم قلبی به عنوان خطرناکترین نوع روماتیسم، دریچه‌های قلب به صورت دائمی به دلیل تب روماتیسمی دچار آسیب شده اند. آسیب‌های به وجود آمده در دریچه قلب پس از مدتی دچار عفونت استرپتوکوک می‌شوند. در صورت درمان نشدن این عفونت‌ها با مواردی همچون گلودرد استرپتوکوکی یا مخملک رو به رو خواهید شد. در صورتی که یک پاسخ ایمنی داشته باشید، وضعیتی التهابی در بدن به وجود خواهد آمد که باعث ایجاد آسیب مداوم به دریچه قلب خواهد شد. علائم این بیماری ۱ الی ۶ هفته پس از بروز گلودرد شروع خواهند شد. این بیماری در کودکان ۵ الی ۱۵ ساله رخ خواهد داد. خطرناکترین نوع روماتیسم بیماری روماتیسم قلبی به حساب می‌آید.

  • علائم بیماری روماتیسمی قلب
  1. تب
  2. تورم مفاصل (به ویژه زانوها و مچ پا)
  3. بثورات قرمز (برجسته و مشبک بوده و معمولا در قفسه سینه، پشت و شکم قابل مشاهده هستند)
  4. تنگی نفس و احساس ناراحتی در قفسه سینه
  5. ندول‌ها (توده های زیر پوست)
  6. احساس ضعف
  7. مشکل حرکات کنترل نشده در بازوها، پاها یا عضلات صورت
  • علل‌های بیماری روماتیسمی قلب
  1. اصلی‌ترین دلیل بروز بیماری روماتیسم قلبی مشکل تب روماتیسمی است.

علائم روماتیسم خونی چیست؟

به نظر می رسد یک سیستم ایمنی غیر طبیعی فعال (سیستم دفاعی بدن) نقش مهمی در التهاب رگ های خونی بازی می کند. شواهدی که سیستم ایمنی را به واسکولیت مرتبط می کند عبارتند از: سطوح بالای فاکتور روماتوئید. وجود پروتئین های دیگر در خون (به نام کمپلکس های ایمنی)

علت واسکولیت روماتوئید مشخص نیست. به نظر می رسد یک سیستم ایمنی غیر طبیعی فعال (سیستم دفاعی بدن) نقش مهمی در التهاب رگ های خونی بازی می کند. شواهدی که سیستم ایمنی را به واسکولیت مرتبط می کند عبارتند از:

سطوح بالای فاکتور روماتوئید
وجود پروتئین های دیگر در خون (به نام کمپلکس های ایمنی)
سطوح پایین پروتئین در خون (به نام کمپلمان) که در هنگام بروز التهاب مصرف می شود.
ظاهر رگ های خونی ملتهب در زیر میکروسکوپ که سلول های ایمنی را در دیواره رگ نشان می دهد.

علائم روماتیسم کلیه

دو کلیه شما وظایف مهمی در حفظ سلامت شما دارند. وظیفه اصلی آنها حذف مواد زائد و آب اضافی از بدن شما است. آنها همچنین مسئول تولید هورمون هایی هستند که فشار خون را تنظیم می کنند، سلول های خونی را تغذیه می کنند و استخوان ها را قوی نگه می دارند. هنگامی که آسیبی وجود داشته باشد که توانایی کلیه ها برای فیلتر کردن خون را کاهش دهد، این وضعیت بیماری مزمن کلیه (CKD) نامیده می‌شود. CKD منجر به تجمع مواد زائد در بدن و سایر مشکلاتی می شود که می تواند بر سلامت شما تأثیر منفی بگذارد.

بر اساس مطالعه ای که در سال ۲۰۱۴ گزارش شد، افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید یک چهارم شانس ابتلا به بیماری مزمن کلیه را دارند. در این مطالعه، محققان ۸۱۳ فرد مبتلا به آرتریت روماتوئید و ۸۱۳ فرد بدون این بیماری را طی یک دوره ۲۰ ساله مقایسه کردند. در اینجا، محققان به این نتیجه رسیدند که CKD در ۱۵٪ از بیماران RA در ۱۰ سالگی و ۲۵٪ در ۲۰ سالگی، در مقابل ۵٪ در بیماران بدون RA رخ می دهد. محققان همچنین خاطرنشان کردند که اگرچه به نظر نمی‌رسد این تفاوت قابل توجهی باشد، اما از نظر عوارضی که RA می تواند ایجاد کند و مداخلات لازم برای کاهش خطر بیماری کلیوی در RA مهم است. عوامل خطر بیماری کلیوی در افراد مبتلا به RA التهاب و داروهایی هستند که RA را درمان می‌کنند.

روماتیسم مفصلی

روماتیسم مفصلی که همه شما تا به حال نام آن را شنیده‌اید با اسم آرتریتروماتوئید نیز شناخته می‌شود. این بیماری خود ایمنی در صورت کنترل نشدن ممکن است به دیگر سیستم‌های مهم بدن سرایت کرده و دچار نابودی آنها شود. روماتیسم مفصلی زمانی اتفاق خواهد افتاد که سیستم ایمنی بدن با دریافت سیگنال‌های اشتباه به بافت‌های سالم بدن حمله کند.

  • علائم بیماری روماتیسم مفصلی
  1. داشتن مفاصل گرم، حساس و متورم
  2. سفتی مفاصل در هنگام صبح و زمانی که تحرک نداشته باشید
  3. از دست دادن اشتها
  4. خستگی
  5. تب
  • علل‌های بیماری روماتیسم مفصلی

مواردی که ممکن است باعث بروز بیماری روماتیسم مفصلی شوند به عوامل مختلفی بستگی دارند. کهولت سن، ورزش‌های سنگین، مشاغلی با فعالیت فیزیکی زیاد،  وزن، فشار، بیماری‌های زمینه‌ای ژنتیک و دیگر موارد از علت‌های بسیار مهم بروز بیماری روماتیسم مفصلی هستند.

روماتیسم عصبی

RA می تواند به اعصاب محیطی شما که بخشی از سیستم عصبی محیطی هستند آسیب برساند. این سیستم ارتباطی است که به سیستم عصبی مرکزی شما (مغز و نخاع) کمک می کند تا اطلاعات را در سراسر بدن شما ارسال و دریافت کند. اغلب این آسیب در دست ها و پاهای شما اتفاق می افتد. معمولاً این وضعیت که نوروپاتی محیطی نامیده می شود، از فشرده شدن اعصاب شما در RA ناشی می شود. این می تواند به دلیل التهاب مفصل (سینوویت)، تاندون ملتهب (تنوسینوویت)، یا دررفتگی جزئی مفصل اتفاق بیفتد. به ندرت ناشی از گره های روماتوئید است که توده ها یا توده های زیر پوست هستند.

علائم روماتیسم عصبی

نوروپاتی می تواند مانند سوزش یا سوزن سوزن شدن احساس شود و گاهی اوقات نیز مانند درد با چاقو احساس شود. گاهی اوقات نیز می تواند باعث ضعف و بی حسی شود. می تواند به تدریج شروع شود و از پاها یا دست ها به سمت پاها یا بازوهای شما حرکت کند. برخی افراد آن را به این صورت توصیف می‌کنند که احساس می‌کنید دستکش یا جوراب می‌پوشید، حتی وقتی که نیستید. علائم می تواند با درمان بهتر شود. علائم خاص بستگی به اعصابی دارد که تحت تأثیر قرار می گیرند، مانند:

اعصاب حسی در پوست که باعث می شود شما دما، درد یا لمس کنید
عصب‌های حرکتی که عضلات شما را کنترل می کنند
بخش خودمختار که عملکردهای اساسی بدن شما مانند فشار خون، ضربان قلب و هضم را کنترل می کنند.

معرفی جدیدترین درمان روماتیسم برای انواع روماتیسم

در طی ۲۰ سال گذشته برای درمان رماتیسم انواع و اقسام ‌راه‌ها به وجود آمد‌ه‌اند. حتی در گوشه و کنار جهان راه‌های دیگری نیز وجود دارد. در گذشته با استفاده از داروهای ضعیف تلاش می‌کردند تا درد ناشی از روماتیسم را کاهش دهند که در اکثر موارد ناموفق بود. اکنون با استفاده از داروهای قدرتمند می‌توانید برای جلوگیری و رفع علائم بیماری خود اقدام کنید. داروهای مختلفی برای رفع علائم روماتیسم وجود دارند که حتماً باید توسط پزشک تجویز شوند تا بتوانید به آنها دسترسی داشته باشید.

جدیدترین داروهایی که برای روماتیسم در حال ساخت هستند یا ساخته شد‌ه‌اند داروهای بیولوژیکی هستند. این داروها معمولاً از یک موجود زنده ساخته می‌شوند که شامل واکسن‌ها، آنتی‌بادی‌ها واینترلوکین‌ها است. این داروها کپی کننده‌های قوی هستند که ممکن است از سیستم ایمنی بیش فعال جلوگیری کند.

در فرایند التهاب، این داروها مراحل خاصی را تحت تاثیر قرار می‌دهند. داروهای بیولوژیکی معمولاً کل سیستم ایمنی را از بین نخواهند برد. در برخی از افراد داروهای بیولوژیکی می‌توانند بیماری را کند کرده یا اصلاح و متوقف کنند. این در زمانی است که باقی درمان‌ها کمکی به روند بهبود بیماری نکرده باشند.

داروهای جدید  انواع روماتیسم

جدیدترین نوع دارو از دسته DMARD ها، مهارکننده‌های JAK (Jakinibs) نام دارند که در سال ۲۰۱۲ مورد تایید قرار گرفتند. این داروها  بهترین قرص برای درمان روماتیسم مفصلی به شمار می‌روند و گاهی اوقات به صورت بیولوژیکی خوراکی نیز نامید‌ه می‌شوند. لزومی بر تزریق این دارو نیست و می‌توانید به صورت خوراکی نیز آن را مصرف کنید. کار Jakinibها این است که به مسدود کردن راه هشدار به سیستم ایمنی توسط آنزیم‌ها از داخل سلول بپردازند.

محققان با کمک برخی از درمان‌های قدیمی و ترکیب آنها با یکدیگر توانستند روشی جدید برای درمان روماتیسم پیدا کنند. زمانی که ۳ DMARD با نام‌های هیدروکسی کلروکین (Plaquenil)، متوترکسات (Otrexup، Rheumatrex، Trexall) و سولفاسالازین (Azulfidine، Azulfidine EN-tabs) با یکدیگر ترکیب شوند، می‌توانند مانند یک داروی بیولوژیکی عمل کنند. این دارو که با عنوان درمان سه گانه نیز شناخته می‌شود یک گزینه مناسب و مطمئن برای دریافت درمان است. یکی از درمان های نوین که در روند درمان بسیار موثر است زانوبند زاپیامکس آلمانی است که امروزه به دلیل اثر بسیار زیادش طرفداران زیادی دارد.

سخن پایانی

همانطور که وعده دادیم در این مقاله به صورت کامل به بررسی انواع روماتیسم پرداختیم. این بیماری می‌تواند بر جنبه‌های مختلف زندگی هر فردی تاثیر خود را بگذارد. خوشبختانه تاکنون درمان‌های متفاوتی برای این مشکل کشف شد‌ه. طبق آمارهای به دست آمده، محققین زیادی در تلاشند تا بتوانند درمانی مطمئن و تاثیرگذار برای رماتیسم پیدا کنند.

در حال حاضر استفاده از داروهای بیولوژیکی یک روش مطمئن و موثر برای درمان این بیماری به حساب می‌آید. اگر شما هم به روماتیسم دچار شده‌اید بهتر است قبل از انجام هرگونه اقدامی با یک پزشک خوب مشورت کنید. در آغاز به سراغ درمان‌های جراحی برای مشکل خود نروید و بهتر است اول از هر چیزی درمان‌های غیر جراحی را امتحان کنید.

سوالات متداول

انواع روماتیسم کدامند؟

روماتیسم پوست، روماتیسم قلب، روماتیسم عضلانی و روماتیسم مفصلی انواع روماتیسم هستند که هر یک علائم و علت‌های خاص خود را دارند.

رماتیسم چیست؟

رماتیسم در واقع یک بیماری التهابی است. همچنین می‌توان روماتیسم را یک بیماری خود ایمنی در نظر گرفت که می‌تواند برای هر فردی مخرب باشد.

علائم عمومی بیماری روماتیسم کدامند؟

احساس خستگی، تب، ضعف در عضلات، التهاب، تورم، درد و تغییر شکل در فرم بدن از علائم عمومی بیماری روماتیسم هستند.

با سایت پزشکی شفاکاران به روز باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *