کمردرد, مقالات

علائم دیسک کمر خفیف و شدید، علائم دیسک کمر در پا

علائم دیسک کمر خفیف و شدید | شفاکاران

علائم دیسک کمر خفیف و شدید چه چیزهایی است؟ دیسک کمر، نوعی مشکل در دیسک بین مهره های ستون فقرات است، که در بیشتر موارد، بدون هیچ علائمی آغاز می شود.  اغلب افراد، حداقل یک بار این درد را تجربه کرده اند. بروز این درد، بیشتر به دلیل انجام فعالیت های سنگین، آسیب به کمر یا بیماری های خاصی می باشد. در این مطلب از سایت شفاکاران بیشتر با مفهوم دیسک کمر، علائم و راه های درمان آن آشنا خواهیم شد.

دیسک کمر چیست؟

همان طور که گفته شد، دیسک ها، بین مهره های کمر واقع شده و با داشتن شکل ژله ای مانند و ماده ای مانند فیبر، از وارد شدن به مهره های اطراف جلوگیری می کنند.

به عبارت دیگر، این مهره های بین ستون فقرات که دیسک نامیده می شوند، مانند یک ضربه گیر، مانع آسیب های احتمالی ناشی از فعالیت های روزمره شده و امکان حرکت ستون فقرات به جهت های مختلف را نیز فراهم می کنند. در صورتی که، دیسک کمر از محل اصلی خود خارج شود، فشار زیادی روی عصب مجاور وارد خواهد شد، که معمولا با درد، تنگی نفس و تحلیل قدرت عضلات همراه است.

علائم دیسک کمر شدید

دیسک کمر دژنراتیو، نوعی دیسک کمر شدید بوده که در آن، تعدادی از دیسک های بین مهره ای دچار فرسایش می شوند. این فرسایش، به مرور زمان اتفاق می افتد و نوعی فرآیند طبیعی می باشد. در بیشتر افراد، علائم دیسک شدید یا دژنراتیو، پس از سن ۴۰ سالگی ظاهر می شود. در مواردی مانند افراد سیگاری، کسانی که به کار های سخت مشغول هستند و زنان خانه دار، بروز این علائم  شدید‌تر خواهد بود. علائم دیسک های شدید منجر به کمردرد عبارتند از:

تصویر زنی سالخورده با علائم دیسک کمر خفیف و شدید | شفاکاران

دریافت مشاوره رایگان

اگر در ناحیه کمر یا زانو درد ناشناخته‌ای احساس می‌کنید، این فرم را پرکنید تا مشاوران متخصص ما شما را راهنمایی کنند.

مشخصات فردی(Required)
تعیین محل درد

  • درد هایی که به مدت چند ماه شروع شده و پایان می یابند.
  • درد هایی که موجب کرختی یا سستی دست و پا می شوند.
  • درد هایی که به باسن و کمر منتقل می شوند.
  • درد هایی که با نشستن، خم شدن یا بلند کردن اجسام شدید تر خواهند شد.

بیشتر بخوانید: دیسک کمر و بهترین راه های درمان

علائم دیسک کمر خفیف

همان طور که گفته شد، حرکت و لغزش دیسک از موقعیت طبیعی خود، منجر به تورم ماده ژله مانند درون آن و بیرون زدگی در محیط بین مهره ها خواهد شد. در صورتی که این برآمدگی به مرحله فتق نرسیده باشد، موجب درد های خفیفی خواهد شد. لازم است هنگام بروز این علائم، به دنبال راه های درمان باشید زیرا، زمینه ساز پیشرفت بیماری و پارگی مایع دیسک خواهد شد و درد های شدیدی نیز به دنبال خواهد داشت. علائم این نوع دیسک های خفیف عبارتند از:

  • سوزن سوزن شدن یا احساس درد در انگشتان، دست ها، بازو ها، گردن یا شانه ها
  • احساس درد در پاها، پایین ستون فقرات و باسن
  • مشکل در راه رفتن یا احساس ضعف در زمان بلند کردن اجسام یا نگه داشتن آن ها

علائم دیسک کمر در پا

به طور کلی، ستون فقرات به چهار قسمت تقسیم بندی می‌شود. ستون فقرات گردنی، ستون فقرات توراسیک، ستون فقرات کمری و ستون فقرات خارجی. احساس درد در پاها، به دلیل دیسک کمر است، که این دیسک، در پایین ترین قسمت کمر قرار دارد. علائم این نوع دیسک کمر عبارتند از:

  • درد در قسمت پایین تنه
  • کاهش قدرت عضلات پا
  • بی حسی و کرختی
  • احساس سوزش در پاها
  • دردی مشابه شوک الکتریکی
  • عدم توانایی در راه رفتن

بیستر بخوانید: التهاب دیسک کمر

اختلالات ایجاد کننده دیسک کمر در پا

وجود اختلالات و مشکلات مختلفی، منجر به ایجاد دیسک کمر در پا شده، که شامل موارد زیر است:

سیاتیک

دیسک برآمده یا فتق دیسک،  یکی از علائم دیسک کمر خفیف و شدید است که موجب ایجاد فشار بر روی عصب سیاتیک شده و علائمی مانند درد، سوزش در باسن، پا و اطراف مچ را در فرد به وجود می آمورد. مواردی مانند ضعف عضلات، سستی پا، درد کمر، تغییر در عملکرد مثانه، کاهش انعطاف پذیری مچ پا یا زانو و غیره، از جمله عوارض سیاتیک می باشند.

تنگی کانال نخاع

درد در پاها به هنگام راه رفتن یا ایستادن، از علائم تنگی کانال نخاعی به شمار می‌رود.

دیسک دژنراتیو

هر چند، مهم ترین نشانه دیسک دژنراتیو، کمر درد مزمن و شدید است، در مواردی که آسیب دیدگی شدت پیدا می کند، علائمی مانند درد در پاها، ضعف و سستی پا و افتادگی آن نیز به وجود می آید.

فتق دیسک

از آن جایی که فتق دیسک، یک طرف بدن را دچار مشکل می کند، شیوع آن در پاها چیزی دور از ذهن نیست. در صورتی که، فتق دیسک در پایین کمر باشد، علاوه بر کمر درد، در نقاطی مانند باسن، ران و ساق پا نیز احساس درد خواهید داشت.

درمان دیسک کمر در پا

درمان دیسک کمر با استفاده از روش های مختلفی صورت می گیرد. این روش های درمانی، شامل موارد زیر می باشد:

انجام فعالیت های ورزشی

بر اساس تحقیقات انجام شد‌ه، انجام ورزش و به طور کلی، فعال بود‌ن بسیار بیشتر از استراحت، در درمان موثر است. بی‌حرکتی، موجب خشکی مفاصل و ضعف عضلات خواهد شد. در صورتی که درد، به اندازه‌ای شدید است، که قادر به کنترل یا مدیریت آن نیستید، انجام تمرینات فیزیوتراپی زانو و پا بسیار کمک کننده خواهد بود.

بیشتر بخوانید: دلیل دیسک کمر

استفاده از دارو های ضد التهاب و علائم دیسک کمر خفیف و شدید

در برخی موارد، استفاده از دارو های غیر استروئیدی، موجب تسکین درد و کاهش آن می شود. این دارو ها نیاز به نسخه پزشک نداشته و به کار گیری آن ها، موجب کاهش تورم و تسکین درد خواهد شد.

استفاده از طب سوزنی

طب سوزنی زیر مجموعه طب سنتی آسیایی بوده و شامل استفاده از سوزن های ظریف، در نقاط ماشه ای خاص، به منظور کاهش درد می باشد. تحقیقات زیادی در مورد اثر گذاری طب سوزنی در کاهش درد انجام شد‌ه، که همگی این مسئله را ثابت کرد‌ه‌اند. به طور مثال، بررسی‌های انجام شد‌ه در یک مطالعه نشان داد‌ه که، طب سوزنی و انجام ورزش‌های مخصوص، موجب کاهش درد تا میزان ۵۴ درصد، در بیماران مبتلا به دیسک کمر در پا شد‌ه است.

تصویر طب سوزنی برای علائم دیسک کمر خفیف و شدید | شفاکاران

استفاده از کمپرس سرد و گرم

انجام کمپرس سرد و گرم، موجب مدیریت و کنترل درد پا در دیسک کمر خواهد شد. گرما، باعث شل شدن ماهیچه‌های سفت منقبض شده خواهد شد و علاوه بر آن، جریان خون را هم افزایش داد‌ه و خاصیت ارتجاعی بافت مورد نظر را نیز بهبود می‌بخشد. سرما نیز، تاثیر ضد درد و ضد التهابی داشتـه و میزان تورم در ناحیه آسیب دید‌ه را کاهش می دهد. در نهایت انجام کمپرس سرد و گرم، درد پا را تسکین داد‌ه و آرام می کند.

استفاده از کمربند پلاتینر برای علائم دیسک کمر خفیف و شدید

کمربند پلاتینر امروزه به عنوان یک روش درمانی تکنولوژیک طرفداران زیادی دارد. این کمربند با فناوری پیشرفته UIC بسیاری از دردهای کمر را بهبود می‌بخشد و تا حد زیادی از احتمال نیاز شما به عمل جراحی می‌کاهد. با خرید کمربند پلاتینر از نمایندگی‌های مجاز کمربند پلاتینر آلمانی و استفاده منظم، دردها به کلی از بین خواهند رفت.

انجام جراحی

بیماران اندکی برای درمان دیسک کمر در پا، نیاز به جراحی دارند. در صورتی که انجام درمان‌های گفـته شد‌‌‌ه  بعد از شش هفتـه، موثر واقع نشد، پزشک، انجام جراحی را برای حل علائم دیسک کمر در پا به بیمار پیشنهاد می‌دهد.

راه های پیشگیری از ایجاد دیسک کمر در پا

رعایت نکات و موارد زیر، در جلوگیری از ایجاد علائم دیسک کمر در پا بسیار موثر خواهد بود. این نکات، شامل موارد زیر می باشد:

  • انجام فعالیت های ورزشی منظم و مداوم، موجب تثبیت و حمایت از ستون فقرات خواهد شد.
  • قرار داد‌ن بدن در وضعیت مناسب به هنگام انجام فعالیت های روزمره، احتمال بروز دیسک کمر در پا را بسیار کاهش می‌دهد. به طور مثال، زمانی که برای مدتی طولانی در یک وضعیت قرار دارید، بهتر است پشت خود را صاف و در یک راستا قرار دهید.
  • داشتن وزن ایده آل نیز، از نکات مهم پیشگیری از بروز دیسک کمر در پا می باشد. اضافه وزن در افراد، موجب فشار بیشتر بر روی دیسک ها و در نتیجه، ایجاد فتق دیسک خواهد شد.
  • پرهیز از مصرف سیگار و مواد مخدر نیز، در جلوگیری از دیسک کمر در پا بسیار مهم است. دقت در این مورد، موجب تضمین بهبود عضلانی و عملکرد درست آن ها خواهد شد.

پرسش‌های پرتکرار علائم دیسک کمر خفیف و شدید

بیماری خفیف دیسک کمر چیست؟
بیماری دژنراتیو دیسک در واقع یک بیماری نیست، بلکه وضعیتی است که در آن دیسک آسیب دید‌ه باعث درد می شود. این درد می‌تواند از نق زد‌ن تا ناتوانی متغیر باشد. این عارضه می تواند ناشی از خشک شدن دیسک در طول زمان، فعالیت های روزانه، ورزش و صدمات باشد.

آیا کاهش خفیف ارتفاع دیسک بد است؟
انحطاط دیسک بخش طبیعی پیری است و معمولاً مشکلی نیست. با این حال، DDD می‌تواند باعث از دست دادن ارتفاع و سفـت شد‌‌‌ن دیسک‌ها شود. هنگامی که ارتفاع دیسک از بین می‌رود، برخورد عصب، التهاب استخوان و مفاصل و درد ناشی از آن ممکن است رخ دهد.

علائم مشکل دیسک کمر چیست؟
درد بازو یا پا. اگر فتق دیسک شما در قسمت پایین کمر باشد، معمولاً در ناحیه کمر، باسن، ران و ساق پا احساس درد می کنید. …
بی حسی یا گزگز. افرادی که دچار فتق دیسک هستند، اغلب در قسمتی از بدن که توسط اعصاب آسیب دید‌ه سرو می شود، بی حسی یا گزگز تابشی دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *