چسب زانو درد چه کمکی به کاهش درد زانو میکند؟ درمانهای مختلفی وجود دارد که میتوان از آنها برای مشکلات مختلف زانو استفاده کرد. یکی از این درمانها چسب زانو درد است. در حالی که ممکن است درمان با نوار چسب زانو یک تکنیک کاملاً جدید به نظر برسد، اما محققان خاطرنشان کردند که این تکنیک در ادبیات پزشکی از دهه ۱۹۶۰ وجود داشته است. چسب زانودرد سبب کاهش درد، افزایش حمایت از زانو، پایداری بیشتر و کاهش ورم می شود.
در این مطلب به معرفی چسب زانودرد، چسب عضله و انواع تکنیکهای استفاده از نوار چسب زانو پرداختهایم، با شفاکاران همراه باشید.
چرا از چسب درد برای زانو استفاده میکنیم؟
چسب زانو به معنی استفاده از چسبهای مخصوص روی زانو است. این نوار چسبها برای کاهش درد، حمایت از زانو و تسهیل حرکت زانو طراحی شدهاند.
اهداف نوار چسب زانو به دو دسته اصلی تقسیم میشود: کاهش درد و افزایش ثبات. به گفته محققان، موارد زیر تنها برخی از دلایل رایجی است که ممکن است کسی از چسب زانودرد استفاده کند:
- آرتروز زانو
- سندرم درد پاتلوفمورال (همچنین به عنوان “زانوی دونده” شناخته میشود)
- رگ به رگ شدن رباط جانبی داخلی (MCL)
- رگ به رگ شدن رباط جانبی جانبی (LCL)
البته میتوان از چسب زانودرد به روشی پیشگیرانه نیز استفاده کرد تا به فرد احساس امنیت و پایداری بیشتری در طول یک فعالیت ورزشی بدهد و از آسیب بیشتر زانو جلوگیری کند.
بیشتر بخوانید: درد زانو در سرما
چسب عضله برای زانو
چسب عضله کنزیوتیپ با اهداف مختلف برای قسمتهای مختلف به کار میرود. تئوری پشت استفاده از نوار کینزیو این است که هنگام استفاده سبب «لیفت» پوست خواهد شد، همین امر اجازه حرکت آزادتر مایع زیر نوار را فراهم کرده و سینگالهای درد را کاهش می دهد.
امروزه بیش از ۵۰ برند نوار حرکتی در بازار وجود دارد، اما محصول اصلی، نوار کینزیو یا نوار تکس کینزیو، در اواخر دهه ۱۹۷۰ توسط دکتر کنزو کاسه، یک متخصص کایروپراکتیک ژاپنی تولید شد. وی نواری را میخواست که از زانو پشتیبانی کند، اما حرکت زانو را مانند نوارهای ورزشی سنتی محدود نکند. وی نوار عضله را با ترکیبی اختصاصی از پنبه و نایلون ایجاد کرد. این ساختار برای تقلید از خاصیت ارتجاعی پوست طراحی شده است تا دامنه حرکتی حفظ شود. چسب عضله در برابر آب مقاوم است و به اندازه ای قوی است که بتواند سه تا پنج روز روی زانو بماند، حتی زمانی که ورزش میکنید یا دوش میگیرید.
یک مطالعه در سال ۲۰۱۵ نشان داد که با استفاده از چسب عضله و فشار دستی با هم، درد نقطه ماشهای کاهش مییابد و انعطافپذیری افراد افزایش مییابد. یک مطالعه کوچک با ۳۲ شرکتکننده نشان داد که وقتی چسب عضله روی زانو قرار می گیرد، فضای مفصل زانو افزایش یافته و منجر به کاهش درد زانو می شود.
به طور خلاصه چسب عضله برای زانو سبب حمایت زانو، کاهش درد و ورم میشود. برخی از افراد از آن برای درمان جراحات و بهبود عملکرد عضله نیز استفاده میکنند.
چسب زانو یا زانوبند زاپیامکس
چسب زانو درد یک راه حل بسیار کوتاه مدت برای کاهش درد است. به عبارتی چسب زانو یک راه حل سریع است، اما بهتر است از آن برای تقویت مفصلی استفاده شود که قبلاً از آسیب بهبود یافته است.
یادگیری نحوه صحیح چسباندن چسب زانو برای صدمات معمولی دشوار نیست، اما ایراد اصلی چسب زانو این است که فقط یک راه حل کوتاه مدت است و با تعریق و حرکت، نیروی چسبندگی نوار از بین میرود و میزان تکیه گاهی آن کاهش مییابد. قدرت پشتیبانی چسب در هنگام فعالیت فقط حداکثر حدود ۳۰ دقیقه است.
بریسها از جمله زانوبند زاپیامکس برای آسیبهای ورزشی تاثیر بهتری دارند، زیرا سبب ثبات، تحمل وزن زانو، کاهش فشار از روی زانو و بهبود عملکرد آن می شوند. البته بریسهای ثابت دارای معایبی هستند. درست است که آنها بهترین نقش را برای حمایت از آسیب های مفصلی دارند، اما در صورت حرکت ندادن مفصل در مراحل پایانی بهبودی، بریس کمکی به تقویت ناحیه آسیب دیده نمیکند و در واقع، آن را ضعیفتر مینماید. بنابراین تحرک در هنگام استفاده از زانوبند یا بریس را فراموش نکنید.
در نهایت کدام بهتر است؟
بسته به شدت آسیب و ناحیهای از بدن که آسیب دیده است، هم چسب زانو و هم زانوبند مزایای متمایز خود را دارند. به طور کلی، قسمتهای کوچکتر و استخوانیتر بدن – مانند انگشتان شست، انگشتان دست، انگشتان پا و مچ دست – به بهترین وجه با نوار چسب پشتیبانی میشوند. این قسمتهای کوچک بدن قرار است متحرک باشند، بنابراین استفاده از چسب گزینه خوبی است.
از طرف دیگر، مناطقی که وزن بدن را تحمل میکنند، مانند زانوها و مچ پا، از زانوبند سود بیشتری میبرند. زانوبند برای مفاصلی که در حال حاضر در معرض سایش و پارگی زیادی هستند، حمایت بیشتری ارائه میدهد.
اگر به دنبال درمان و بهبودی قابل توجه هستید، بهتر است روشهای نوین که از فناوریهای مدرن پیروی میکنند را انتخاب کنید. استفاده از چسب درد زانو که یک درمان موقتی است نتیجه کمتری نسبت به درمانهایی مانند خرید زانوبند زاپیامکس که از فناوری های نوین استفاده می کنند، به دنبال دارند.
چسب ورزشی برای زانو
اگر یک بازی والیبال یا مسابقه دوچرخهسواری رقابتی را تماشا کردهاید، احتمالاً دیدهاید که نوارهایی رنگارنگ به روی شانهها، زانوها، پشت و شکم چسبانده شدهاند. این نوارها چسب ورزشی هستند. چسب ورزشی زانو درد یک تکنیک درمانی است که به طور استراتژیک روی بدن اعمال میشود تا در هنگام فعالیتهای ورزشی از زانو حمایت کند، درد و تورم را کاهش دهد و عملکرد بدن را بهبود بخشد.
در مواردی که آسیب به زانو وجود دارد، نوار چسب زانو به ورزشکاران کمک میکند تا درد کمتری تجربه کنند و در حین بهبودی به ورزش ادامه دهند. مهم است که به یاد داشته باشید که تنها با استفاده از چسب زانو نمیتوانید به فعالیتهای سابق برگردید، زیرا استراحت برای بسیاری از آسیبهای زانو جهت بهبودی کامل ضروری است.
نحوه چسباندن چسب زانو درد
نحوه چسباندن چسب زانو در شرایط مختلف با همدیگر متفاوت است.
در ادامه نحوه چسباندن چسب زانودرد در شرایط مختلف ارائه شده است.
نحوه چسباندن چسب زانو درد در اطراف کاسه زانو به دلیل آسیب دیدگی مفصل
غضروف زیر کاسه زانو ممکن است در اثر آسیب دیدگی مفاصل و یا تحمل بار اضافی آسیب ببیند. در نتیجه درد در داخل و اطراف کاسه زانو و محدودیت حرکت در زانو رخ میدهد. درد اغلب به تدریج ایجاد میشود. علائم در فعالیتهایی مانند بالا رفتن از پلهها، دویدن، دوچرخه سواری و چمباتمه زدن بدتر میشود. نشسـتن طولانی مدت با زانوی خم شده نیز میتواند دردناک باشد. از طرف دیگر علت درد زانو را اغلب باید در انحرافات زانو یا مچ پا، یا اختلال در اثر عضلات (کوتاه شدن عضلات، از دست دادن قدرت) جستجو کرد. تمرینات فشرده در زمینهای سخت نیز میتواند باعث درد زانو شود. بیماریهای التهابی مانند روماتسیم یا آرتروز نیز سبب درد زانو میشوند.
نحوه چسباندن چسب زانو درد در اطراف کاسه زانو به شرح زیر است:
- با زانو خم شده بنشینید یا دراز بکشید.
- نوار را به شکل Y برش دهید.
- پایه نوار Y به آرامی در نیمی از عضله ران قرار میگیرد.
- نوار را با کشش ملایم به سمت کاسه زانو هدایت کنید و لبه های Y را در اطراف لبه کاسه زانو قرار دهید. بدون کشیدن تاندون زیر کاسه زانو، انتهای آن را به هم نزدیک کنید.
- برای افزودن پشتیبانی بیشتر و بهبود عملکرد، یک نوار Y دیگر استفاده میشود.
- پایه نوار را روی توده استخوانی زیر کاسه زانو در قسمت بالای ساق پا قرار دهید. سپس، دو نوار را در امتداد لبه کاسه زانو، یکی در هر طرف بچسبانید.
برای استفاده از چسب زانو بهتر است از یک فرد کمک بگیرید.
ببینید: فیزیوتراپی زانو
نحوه چسباندن چسب زانو در آرتروز زانو، بیثباتی و کشیدگی یا پارگی رباطهای زانو
ساییدگی و پارگی زانو یکی از رایجترین اشکال آرتروز است. زانو مفصل پیچیدهای است که نیروی زیادی متحمل میشود. در آرتروز، غضروف تحت تأثیر قرار میگیرد و باعث میشود که استخوانها با درد روی یکدیگر بلغزند. ساییدگی معمولاً با افزایش سن به تدریج ایجاد خواهد شد، اما آسیب غضروف نیز به دلیل شکستگی، آسیب رباط زانو یا پارگی مینیسک نیز ممکن است رخ دهد.
نحوه چسباندن چسب زانودرد در بیماری آرتروز، زانو ناپایدار یا آسیب رباط زانو:
- زانو را در یک وضعیت خنثی قرار دهید (خم نشده / صاف نباشد)
- نوار را در سمتی که زانو درد میکند، قرار دهید، از وسط شروع کنید و آن را مانند یک کش محکم بکشید.
- از آنجایی که داخل زانو مقداری بافت متقاطع دارد، از دو تکه نوار برای آن قسمت استفاده کنید.
- سپس در حالی که زانو کمی خم شده است، این دو تکه نوار را به صورت متقاطع قرار دهید و همچنان آنها را محکم بکشید.
- دقت کنید که قسمتهایی از نوار که به پوست میچسبد را خیلی محکم نکشید.
این روش چسب زدن میتواند به زانو احساس ثبات بیشتری بدهد و ممکن است به کاهش درد کمک کند.
نحوه چسباندن چسب زانودرد در التهاب کپسول سینوویال و مایع در زانو
پلیکا چینی در کپسول مفصلی است که میتواند در طول فعالیتهای خاص تحریک و ملتهب شود. در این وضعیت دردی در قسمت داخلی زانو احساس خواهد شد که با خم شدن و صاف شدن بدتر میشود.
برای تورم زانو یا التهاب پلیکا میتوان از چسب زانو به روش زیر استفاده کرد:
- دو نوار چسب را به صورت شکل X برش دهید.
- نوارها را بدون کشش در مرکز چین زانو هدایت کنید.
- سپس نوار هارا با کشش بسیار کمی به شکل X به سمت دو طرف زانو هدایت کنید.
توجه کنید که نوار چسب نیاید خیلی سفت باشد زیرا نباید مانع دامنه حرکت زانو شود.
اشتباهات رایج هنگام استفاده از چسب زانو
افراد اغلب هنگام چسباندن چسب زانو اشتباهات زیر را مرتکب میشوند:
- استفاده از لوسیونها یا کرمها روی پوست قبل از چسباندن نوار چسب: ماندگاری چسب را سختتر میکند.
- استفاده مستقیم از نوار چسب سفت و سخت بر روی پوست: برداشتن چسب زانو از روی پوست میتواند بسیار دردناک باشد!
- سفت کردن بیش از حد: ممکن است این کار را انجام دهید تا “نتیجه بیشتری برای شما به ارمغان بیاید”، اما میتواند باعث محدودیت حرکتی بیش از حد یا بثورات پوستی شود.
- چسب زدن به پشت زانو: این ناحیه دارای حرکات اضافی زیادی است که میتواند از عملکرد صحیح نوار جلوگیری کند. همچنین میتواند با به دام انداختـن رطوبت پوست را تحریک کند.
هنگام برداشتن نواری که مستقیماً روی پوست شما قرار دارد، این کار را به آرامی انجام دهید. همچنین اگر میخواهید نوار چسب را از روی پوست باز کنید، آن را نکشید. راههایی برای شل کردن چسب وجود دارد، مانند خیس کردن نوار با یک دستمال مرطوب به مدت ۱۰-۱۵ دقیقه قبل از برداشتن آن. مالیـدن الکل و روغن بچه نیز موثر است.
آنچه در مورد چسب زانو درد خواندید.
چسب زانو درد اغلب در زمینه توانبخشی به عنوان وسیلهای برای درمان آسیبهای زانو استفاده میشود، با این حال بسیاری از شواهد متناقض نیز وجود دارند که چسب زانو تاثیری در کاهش درد ندارد. چسب درد برای زانو یکی از درمانهای کمکی است که در فیزیوتراپی در ترکیب با سایر تکنیکهای درمانی مانند آموزش به بیمار، زانوبند و ورزش درمانی برای بیماران استفاده میشود. هنگام چسباندن چسب زانودرد روی زانوی خود، بسیار مهم است که نواری را انتخاب کنید که چسبندگی و پشتیبانی قوی ایجاد کند.
مشکلات زانوی شما هر چه باشد، مشاوره با یک متخصص پزشکی اولین قدم مهمی است که باید انجام شود. آنها ممکن است نوار چسب زانو یا سایر درمانهای متناسب با توجه به شرایط به شما پیشنهاد کنند. استفاده از تکنولوژی بر تمام راههای موقت از جمله چسب درد زانو که موقتی است برتری دارد، به همین دلیل استفاده از بریس یا آرتروز که بهبودی قابل توجهی ایجاد میکند، درمان ارجح تری است.
سوالات متداول
- چسب درد برای زانو چیست؟
چسب درد برای زانو یک نوار الاستیک است که برای کاهش درد، تقویت از زانو و کاهش ورم استفاده میشود.
- چسب ضد درد زانو برای چه مواردی کاربرد دارد؟
چسب زانودرد برای دردهای روماتسیمی، درد آرتروز، پارگی یا کشیدگی تاندونهای زانو و تسکین دردهای مفصلی و ماهیچهای کاربرد دارد. استفاده از چسبهای ضد درد باعث کاهش و تسکین دردهای عضلانی خواهد شد.
- ویژگیهای چسب درد زانو چیست؟
چسب زانودرد به راحتی به بدن میچسبد و خاصیت چسباندگی بالایی دارد، برای ورزشکاران در زمان فعالیت حمایت اضافی به عمل میآورد. از چسب زانودرد می توان به راحتی در هنگام فعالیت استفاده کرد.