قرص کمر درد چگونه اثر می گذارد؟ آیا میدانید موثرترین داروهای بهبود کمردرد چه داروهایی هستند؟ آیا میدانید این داروها چگونه سبب تسکین دردهای شدید شما میشوند؟ زمانی که به دلیل مشکلاتی مانند: سیاتیک، درد کمر و یا درد زانو قادر به ادامه کارهای مهم خود نیستید، هیچ چیز به اندازه مصرف یک داروی موثر نمیتواند با تسکین درد، شما را از این شرایط سخت نجات دهد. در حال حاضر درمانهای بسیار متفاوت اما موثری برای کمر درد وجود دارد. انتخاب نوع این درمانها به علت درد کمر شما بستگی دارد. در این مقاله از مجله پزشکی شفاکاران قصد داریم در خصوص انواع مسکنها، علت تجویز، فواید و مضرات آن صحبت کنیم. با ما همراه باشید تا با در نظر گرفتن اطلاعات زیر با آگاهی بیشتری برای مسیر درمان خود تصمیم بگیرید.
آشنایی با بیماری کمر درد
ستون فقرات در واقع یک اسکلت محکم و پیچیده دارای ۲۴ استخوان کوچک به نام مهره است. این مهرها روی هم قرار گرفتهاند. بین هر مهره ساختار دیسک قرار دارد. دیسک به عنوان بالشتک یا ضربه گیر عمل کرده و به ستون فقرات شما انعطاف پذیری بالایی میدهد. مهرهها توسط مفاصل کوچکی به نام “facet” به یکدیگر متصل میشوند. این مفاصل به حرکت و خم شدن کمر کمک میکنند. شبکهای از رباطها و ماهیچهها، ستون فقرات را در کنار هم نگه داشته و به شما امکان حرکت میدهند.
کمردرد معمولاً از آسیب به عضلات، رباط، مفاصل و یا گاهی اوقات دیسکهای میان ستون فقرات ناشی میشود. البته در بعضی از مواقع کمردرد ناشی از یک مشکل جدی پزشکی مانند: ابتلا به سرطان، عفونت، شکستگی ستون فقرات یا اسپوندیلیت آنکیلوزان است.
آشنایی با انواع داروهای قوی برای کمر درد
جالب است که بدانید تخمین زده شده که حدود ۸۰٪ از افراد در مقطعی از زندگی خود به دنبال راههای مختلف و موثر برای درمان کمردرد و یا زانو درد هستند. در بیشتر مواقع این درمان به مصرف چند مسکن بدون تجویز پزشک محدود مبشود. مسکن کمر درد در واقع نوعی داروی با اثر موقتی برای تسکین درد کمر است. قبل از بررسی اجمالی انواع مسکن برای کمر درد، پیشنهاد میکنیم به جای مصرف این مسکنها به دنبال ریشه یابی و رفع منشا مشکل خود باشید. البته امروزه جایگزین های موثری برای قرص وجود دارد. زانوبند زاپیامکس و کمربند پلاتینر از این دست کالا ها هستند که امروزه طرفداران بسیاری دارند. پرمصرفترین انواع قرص کمر درد شامل موارد زیر است:
همچنین بخوانید: قرص شل کننده عضلات کمر
مسکن کمر درد
اولین گزینهای که اغلب افراد به دلیل درد کمر و یا حتی زانو درد به سراغ آن میروند، مصرف انواع داروهای مسکن است. بعضی از کمردردها به دلیل ایجاد التهاب در دیسک ستون فقرات، اعصاب و مفاصل اطراف آن ایجاد میشوند. داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) جزء پرمصرفترین مسکن ها هستند. NSAIDs با هدف قرار دادن عامل التهاب، درد را کاهش میدهند. رایج ترین NSAIDها ایبوپروفن، ناپروکسن و آسپرین هستند. امکان تهیه همه این داروها بدون نسخه پزشک در داروخانه وجود دارد.
اگر به دلیل کمر در شدید در فعالیتهای روزمره شما اختلال ایجاد میشود، تجویز کوتاه مدت داروهای ضد درد قوی مانعی ندارد. بنابراین مصرف این داروها تا زمانی که درد شما تا حدودی قابل تحمل گردد، توصیه میشود. استفاده طولانیمدت از انواع مسکنها توصیه نمیشود، زیرا مصرف این داروها عملکرد سیستم عصبی را تغییر داده و به خاطر ایجاد حساسیت درد کمر شما را افزایش میدهد.
داروهای شل کننده عضلات
برخی از مشکلات و بیماریها مانند بیماری دژنراتیو دیسک یا فتق دیسک میتوانند با تأثیر بر نحوه عملکرد اعصاب، باعث ایجاد کمردرد شوند. اگر دیسک بین مهرهها از جای خود حرکت کرده و سبب به آسیب ریشههای عصبی شود، سیگنالهای الکتریکی ارسال شده از عصب به عضله مختل میشود. این اختلال منجر به اسپاسم عضلانی دردناک میگردد. در این شرایط مصرف انواع قرص کمردرد شل کننده عضلانی میتواند تاثیر اسپاسم را از بین برده و درد را کاهش دهند. توجه داشته باشید که در این شرایط استفاده از کمپرس گرم نیز در کاهش درد شما موثر است.
کورتیکواستروئیدها
اگر مصرف سایر داروهای ضعیفتر درد شما را تسکین نداد، پزشک متخصص داروهای کورتیکواستروئیدی را برای کاهش اثر التهاب در عصب آسیب دیده تجویز میکند. استروئیدها معمولاً به مدت ۷ تا ۱۰ روز مصرف میشوند. توجه داشته باشید که در طی مصرف این داروها علائم شما باید دائما توسط پزشک ارزیابی شود.
انواع مسکنهای موثر در درد کمر
انواع داروهای ضد درد خفیف در صورت مصرف صحیح میتوانند اثر التهاب و درد را کاهش دهند. دقت داشته باشید انواع مسکن قوی کمر درد، سوزش و درد ناشی از فشار مهرهها را برای چند ساعت متوقف میکنند، اما پس از اتمام اثر دارو مجددا باید برای انتخاب میان راههای مختلف کاهش درد تصمیم گیری کنید. در حال حاضر مسکنهای مختلفی برای کاهش درد ناشی از درد کمر، درد زانو و سایر انواع دردهای عضلانی وجود دارد. مهمترین انواع مسکن برای کمر درد شامل موارد زیر است:
بیشتر بدانید: قرص ناپروکسن برای دیسک کمر
آسپرین، قرص کمر درد موثر
ترکیبات آسپرین مسکنهای رایجی هستند که به تسکین انواع دردهای خفیف مانند سیاتیک و کمردرد کمک میکنند. مهمترین عارضه جانبی آسپرین، ایجاد مشکلات معده(به ویژه زخم معده) و التهاب در بافت اندامهای گوارشی است. توجه داشته باشید! اگر در حال حاضر باردار هستید نباید آسپرین مصرف کنید. در واقع شما نباید هیچ نوع داروی مسکن را مصرف بفرمایید، مگر اینکه در مورد مصرف دارو با پزشک متخصص زنان و زایمان مشورت کرده باشید.
NSAIDs(داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی)
NSAID جزء انواع مسکنهای قوی برای تسکین کمر درد هستند. معروفترین NSAID، قرص ایبوپروفن یا ناپروکسن است. در حال حاضر امکان تهیه بدون نسخه این داروها وجود دارد. انواع NSAID در تسکین درد ناشی از کشیدگی و التهاب عضلانی نیز بسیار موثر هستند. این داروها تا حدودی آثار التهاب را در مفاصل کاهش میدهند. با این حال توجه داشته باشید که اگر سن شما بالای ۵۰ سال است، مصرف NSAID میتواند سبب کاهش عملکرد طبیعی کلیه شما شود. بنابراین استفاده بیش از حد این دارو میتواند منجر به ایجاد مشکلات جدی کلیوی شود. توجه داشته باشید همانند سایر مسکن ها مصرف این داروها نیز در بارداری توصیه نمیشود
داروهای مسکن بدون ماده مخدر
قرص کمر درد غیرمخدر اثر دردهای ناشی از سیاتیک و کمر درد را کاهش میدهند. مصرف این مسکنها برای درمان دردهای خفیف تا متوسط مناسب هستند. داروهای مسکن بدون مخدر که برای مصرف به تجویز پزشک نیاز دارند؛ شامل: کارپروفن، فنوپروفن، کتوپروفن و سولینداک است. تیلنول و آسپرین جزء پرمصرفترین مسکن برای کمر درد هستند. برای کاهش عوارض جانبی ناشی از مصرف این داروها پیشنهاد میکنیم پس از مصرف دارو به مدت ۱۵ تا ۳۰ دقیقه دراز بکشید و در معرض تابش مستقیم نور خورشید قرار نداشته باشید. علاوه بر خانمهای باردار، افرادی که دارای زخم معده و مشکلات کبدی هستند، از مصرف این داروها خودداری کنند.
داروهای ضد درد حاوی ماده مخدر
برای افرادی که به علت جراحی و یا آسیبهای شدید درد شدیدی را تجربه میکنند، داروهای ضد درد حاوی ماده مخدر مانند: کدئین و مورفین تجویز میشود. مواد مخدر به عنوان یک بی حس کننده قوی سبب کاهش انتقال پیام رسانهای سیستم عصبی مرکزی شده و اثر درد را متوقف میکنند. میزان پاسخ گویی به این درمان در افراد مختلف متفاوت است. مصرف داروهای حاوی مواد مخدر میتواند عوارض جانبی مانند: تهوع، استفراغ، یبوست و خواب آلودگی ایجاد کند.
به همین دلیل قبل از مصرف این مسکنها از مصرف داروهای خواب آور، ضد افسردگی، الکل، مایعات زیاد، غذاهای حاوی فیبر بالا و ملین خودداری کنید. به یاد داشته باشید که مصرف بیش از اندازه مسکن های حاوی مواد مخدر میتواند اعتیادآور باشد. با مراجعه به نظرات کاربران درباره کمربند پلاتینر در می یابید که این کمربند هنگام درد نیاز شما را به اینگونه قرص ها برطرف خواهد کرد.
رایجترین مسکنهای حاوی مواد مخدر شامل موارد زیر است:
- کدئین
- فنتانیل
- هیدروکدون
- هیدرومورفون
- مورفین
- اکسی کدون
- ترامادول
شل کنندههای عضلانی
انواع شل کنندههای عضلانی به عنوان داروهای قوی برای کمر درد تجویز میشوند. اگر دچار اسپاسم عضلانی هستید، مصرف شلکنندهها میتواند به تسکین درد شما کمک کند. اما طی تحقیقات نشان داده شده که مصرف این داروها تاثیر موقتی دارند. مصرف شل کنندهها علائمی مانند: خواب آلودگی و افسردگی را ایجاد میکنند. به همین دلیل استفاده طولانی مدت از این داروها پیشنهاد نمیشود. توصیه میشود فقط به مدت سه تا چهار روز این داروها را مصرف کنید.
بیشتر بخوانید: دیکلوفناک چیست؟
مهمترین داروهای شل کنندههای عضلانی عبارتند از:
- کاریزوپرودول
- سیکلوبنزاپرین
- دیازپام
- متوکاربامول
داروهای ضد افسردگی
جالب است که بدانید کمردرد در واقع یکی از علائم رایج افسردگی است و در بعضی از مواقع مشخص میکند که به افسردگی مبتلا هستید. داروهای ضد افسردگی با کاهش استرس از علائم افسردگی میکاهند. در واقع همان واکنشهای شیمیایی که در سلولهای عصبی باعث ایجاد افسردگی میشوند، مسیرهای درد را کنترل میکند. بنابراین مصرف برخی از داروهای ضد افسردگی درد کمر را کاهش میدهند. در نتیجه با کاهش انتقال پیام رسانهای عصبی و انجام واکنش شیمیایی در سلولهای عصبی انواع دردها کاهش پیدا میکنند.
برخی از انواع داروهای ضد افسردگی جزء داروهای خواب آور هستند. به همین دلیل اگر به دلیل کمردرد یا زانو درد طی چند روز اخیر خواب خوبی نداشتهاید، با مصرف این داروها(تحت نظر پزشک)، به روال عادی خواب خود بازخواهید گشت. مصرف داروهای ضد افسردگی با عوارض جانبی متعددی مانند: خواب آلودگی، کاهش اشتها، یبوست، خشکی دهان و خستگی همراه هستند.
رایجترین داروهای ضد افسردگی موثر در کاهش درد کمر شامل موارد زیر است:
- کلومیپرامین( آنافرانیل )
- دزیپرامین( نورپرامین )
- داکسپین
- ایمی پرامین( توفرانیل )
- نورتریپتیلین( پاملور)
جمع بندی مقاله قرص کمر درد
در این مقاله در خصوص موثرترین و پرمصرفترین انواع قرصهای موثر در کاهش درد کمر با شما صحبت کردیم. این داروها به سه دسته مسکن کمر درد، داروهای شل کننده عضلات و کورتیکواستروئیدها تقسیم میشوند. برای مصرف داروی قوی برای کمر درد باید حتما باید پزشک متخصص مشورت کنید. بسیاری از این داروها فقط اثرات موقتی به همراه دارند و پس از مدت زمان بسیار کوتاه مجددا درد کمر شما باز میگردد. به همین دلیل علاوه بر مصرف این داروها باید به دنبال رفع منشا درد کمر خود باشید.
فراموش نکنید که در کنار مصرف این داروها به توصیههای دیگری مانند انجام ورزشهای اصلاحی و تغییر سبک زندگی توجه کنید. اگر شما هم پیشنهادات جالب دیگری برای کاهش درد کمر دارید، با در میان گذاشتن این پیشنهادات در کاهش درد و بهبود شرایط سایر دوستانتان ما را همراهی کنید.
پرسشهای متداول در زمینه قرص کمر درد
آیا ادویل یا ایبوپروفن برای کمردرد بهتر است؟
اگر هیچ گونه منع مصرف شناخته شده ای برای NSAID ها ندارید، ایبوپروفن بدون نسخه با وزن بدون نسخه بهترین گزینه برای درمان کمردرد حاد است.
قوی ترین مسکن چیست؟
داروهای مخدر با تقلید از یک عملکرد طبیعی تسکین درد در علائم عصبی ما، درد را تسکین می دهند. آنها بهترین و قوی ترین مسکن هایی هستند که ما داریم.
آیا پاراستامول برای کمردرد مفید است؟
به گفته استادیار جین لاتیمر از موسسه جورج، بیشتر کمردردها بدون عارضه هستند و فعال ماندن و داروهای مسکن ساده مانند پاراستامول که در فواصل زمانی منظم مصرف می شوند به عنوان بهترین خط اول درمان توصیه می شود.
در فروشگاه کالای پزشکی شفاکاران، آگاهی تان را دوچندان کنید.