گردن درد, مقالات

دیسک گردن و درمان‌های مفید برای رفع و تسکین درد

دیسک گردن | شفاکاران

دیسک گردن از آسیب‌های رایج است که فرد در نتیجه سبک زندگی و عادات غلط به آن دچار می‌شود؛ اما علت‌های دیگری هم دارد که به آنها اشاره خواهیم کرد. درد گردن باعث شده تا شخص در لحظه‌های اولیه احساس درد، از راحتی همیشگی برخوردار نباشد.

شما می‌توانید برای جلوگیری از بدتر شدن درد گردن به سایت شفاکاران مراجعه کرده و از تجهیزات پزشکی مانند گردنبند استفاده کنید. همچنین دانستن روش‌های درمانی گوناگون به شما در کاهش درد کمک می‌کنند. در این مقاله قصد داریم با بیان علت‌ها، راهکارهای متنوع و اثربخشی را ارائه دهیم تا مبتلایان به دیسک گردن بتوانند تحت نظر پزشک از آن‌ها استفاده کنند.

نشانه‌های گردن درد و علائم دیسک گردن در شرایط حاد

دیسک گردن | شفاکاران

دریافت مشاوره رایگان

اگر در ناحیه کمر یا زانو درد ناشناخته‌ای احساس می‌کنید، این فرم را پرکنید تا مشاوران متخصص ما شما را راهنمایی کنند.

مشخصات فردی(Required)
تعیین محل درد

حدود ۱۰ تا ۲۵ درصد از افراد، ممکن است نشانه‌های حاد از گردن درد را تجربه کنند؛ اما اکثریت به‌طور موقت دچار این درد می‌شوند. بااین‌حال هر درد در این ناحیه ما را نگران وخیم شدن و تبدیل آن به گردن درد  شدیدترمی‌کند.

علائم دیسک گردن ممکن است مقطعی یا طولانی‌ مدت باشند. از نشانه‌های این عارضه که فرد در لحظات اولیه آن را احساس می‌کند می‌توان به درد شدید در ناحیه گردن اشاره کرد. درد دیسک گردن به سر، شانه‌ها، بازو و دست کشیده شده و با احساس تیرکشیدن همراه می‌شود.

نشانه‌های رایج درد گردن، احساس سفتی و تنگی عضلات گردن و شانه‌ها است که ممکن است منجر به محدودیت در حرکت در این نواحی شوند. در شرایط بحرانی علائم دیسک گردن شدیدتر است و در بازه زمانی طولانی با احساس خستگی و ضعف در بازوها، دست و حتی درد انگشتان همراه است.

تیرکشیدن‌ها مشخص‌ترین علامت دیسک گردن‌ محسوب می‌شوند. همچنین دردهایی هستند که از گردن به سمت سایر نقاط فوقانی بدن کشیده شده و باعث کاهش حس در دست‌ می‌شوند. حتی برخی افراد با مشکل تعادلی روبرو می‌شوند که با سردرد و سرگیجه همراه است.

این علائم فقط بخشی از نشانه‌های گردن درد و دیسک گردن هستند که بیشتر مشاهده شده‌اند. برای تشخیص صحیح و درمان مناسب، بهتر است به پزشک متخصص مراجعه کنید.

علت احساس درد در ناحیه گردن

دیسک گردن و تصویر ستون فقرات | شفاکاران

فاکتورهای مختلفی می‌توانند به‌عنوان علت درد شناخته شوند و در بروز این مشکل نقش داشته باشند. در ادامه  این مقاله از شفاکاران به برخی از آن‌ها می‌پردازیم که عبارتند از:

  • افزایش سن: با پیر شدن انسان، بخش‌های عضلانی، نخاعی و مفاصل نیز فرسوده می‌شوند و این ضعف معمولا به بروز مشکلاتی مانند دیسک گردن منتهی می‌شود.
  • آسیب و تروما: ضربه‌های شدید به ناحیه گردن که در پی حوادث ناگهانی مثل سقوط، ورزش‌های خطرناک و تصادف رخ دهند. آسیب‌های شدیدی را به گردن وارد می‌سازند.
  • فشار بیش‌ازحد: تحمیل فشار روی گردن اغلب ناشی از حمل وسایل سنگین، جابه‌جایی اشخاص و کم‌تحرکی است. همچنین افراط در استفاده از کامپیوتر و تلفن همراه نیز می‌تواند منجر به دیسک گردن شوند.
  • عوامل ژنتیکی: برخی افراد به دلایل ژنتیکی، بیشتر از دیگران مستعد هستند یا آن را چندین بار تجربه می‌کنند.
  • اضافه‌وزن: افرادی که دچار اضافه‌وزن شدید‌اند به دلیل کم‌تحرکی و ناتوانی در انجام حرکات ورزشی مناسب، بیشتر در معرض دیسک گردن هستند.
  • بیماری زمینه‌ای: بعضی از بیماری‌ها مانند آرتروز (افزایش سخت‌شدن و تغییر شکل استخوان‌ها)، التهابات، عفونت‌ها و سابقه جراحات قبلی در گردن باعث درد و ناتوانی گردن می‌شوند و در نهایت ابتلا به دیسک گردن دور از ذهن نیست.

موارد پیشگیری‌کننده از ایجاد دیسک

دیسک گردن و تصویر زنی درحال لمس گردن | شفاکاران

راهکارهای پیشگیرانه با بهره‌مندی از رفتارهای خودمراقبتی و اصلاح سبک زندگی می‌تواند تا حد زیادی فرد را از ابتلا به دیسک گردن دور کند. بدون شک پیشگیری بهتر از درمان است، بنابراین با استفاده از راهکارهایی که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم، می‌توان به حفظ سلامتی کمک کرد. این موارد عبارتند از:

  • حفظ وضعیت جسمانی با صحیح نشستن: در هنگام نشستن، سروگردن خود را در یک خط عمودی با ستون فقرات قرار دهید و از جلو بینی تا قفسه سینه به‌طور ملایم کج نشوید.
  • استفاده از صندلی مناسب: از صندلی‌های با پشتی بالا و تکیه‌گاه کمک‌کننده استفاده کنید تا ستون فقرات خود را به ‌درستی حمایت کرده و در شرایط پرفشار قرار ندهید.
  • استفاده از وسیله‌های کمک‌کننده: هنگام حمل و جابه‌جایی اشیای سنگین، از بالابر استفاده کنید تا به روی گردن و ستون فقرات فشار نیاید و تا جایی که می‌توانید اجسام را بلند نکنید.
  • حرکات ورزشی: تقویت عضلات گردن، شانه، کمر و شکم با انجام حرکات ورزشی می‌تواند به پایدارسازی ستون فقرات کمک کند و خطر دچارشدن به دیسک گردن را کاهش دهد.

دیگر راه های پیشگیری از دیسک

  • جلوگیری از حالات استرس‌زا: استرس و فشار روحی می‌تواند عاملی برای بروز مشکلات گردن باشد؛ بنابراین، از روش‌های مدیریت استرس مانند تنفس عمیق و حفظ آرامش خود استفاده کنید.
  • استفاده از تکنولوژی: در صورت نیاز، از وسایل کمکی مانند بالش گردن و تجهیزات طبی به‌منظور کاهش فشار روی گردن استفاده کنید. این لوازم یکی از فاکتورهای مهم در پیشگیری از دیسک گردن به حساب می‌آیند.
  • حفظ تناسب‌اندام: چاق شدن باعث تحمیل فشار اضافه به ستون فقرات و گردن می‌شود. حفظ وزن ایده‌آل با تغذیه مناسب و فعالیت بدنی منظم می‌تواند به جلوگیری از مبتلاشدن به دیسک گردن کمک کند.
  • رعایت نکات ایمنی در هنگام رانندگی: تصادف، یکی از رایج‌ترین عوامل ابتلا به دیسک گردن است. پس در هنگام رانندگی از بستن کمربند ایمنی غافل نشوید و با رعایت قوانین راهنمایی ‌و رانندگی خود را در محیطی ایمن نگه دارید.

روش‌های مفید برای درمان دیسک گردن در خانه

به‌عنوان یک درمان خانگی برای دیسک می‌توان به تمرینات و تغییر در سبک زندگی اشاره کرد اما قبل از هر چیز، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید تا بتوانید بهترین درمان را برای شرایط خاص خود پیدا کنید. راه‌حل‌هایی که در درمان یا رفع درد در ناحیه گردن مفیداند عبارت‌اند از:

  • استفاده از کمپرس: استفاده از کمپرس گرم (با کیسه آب گرم) یا سرد (با یخ) می‌تواند به کاهش التهاب و دردهای ناشی از دیسک گردن کمک کند. اما به یاد داشته باشید این روش یک راهکارموقت است و برای درمان اصولی باید مسیرهای دیگری را در پیش بگیرید.
  • کاهش فشار روزانه: تغییرات ساده‌ای مثل بهبود نحوه نشستن، جابه‌جایی منظم بین نشستن و ایستادن، استفاده از صندلی استاندارد و بالش‌های طبی مناسب در هنگام خواب، در درازمدت به بهبود گردن درد کمک کند. این نوع حمایت‌ها در طول زمان میزان حاد بودن دیسک گردن را کاهش داده و کیفیت حرکتی فرد را بالا می‌برد.
  • تمرین‌های آرام: حرکات مفید برای گردن مثل چرخش، خم‌شدن و درازکشیدن می‌تواند به تقویت عضلات این ناحیه و کاهش درد گردن کمک کند و از تحمیل دردهایی که ممکن است فرد را در درازمدت با علائم دیسک درگیر سازد، جلوگیری کند.

قبل از شروع هر تمرین و اقدام برای درمان خانگی  لازم است با پزشک خود مشورت کنید.

راهکارهای طب سنتی برای درمان دیسک گردن

روش‌های درمانی متنوع در طب سنتی می‌تواند در بهبود درد کمک کند و با مقاوم‌سازی بدن از فشار روی آن بکاهد. راهکارهای طب سنتی شامل مراقبت‌های فیزیکی و تغذیه‌ای می‌شوند که به ترتیب زیر هستند.

  1. ماساژ: ماساژدادن به معنی تحریک نقطه درد با حرکات آرام است که می‌تواند به کاهش درد گردن و پشت سر کمک کند.
  2. استفاده از دارو‌های گیاهی: نوشید‌ن برخی از گیاهان دارویی مثل زعفران، زنجبیل، آلوئه‌ورا، جنسینگ و شیرین‌بیان می‌تواند با افزایش خون‌رسانی به‌عنوان تسکین‌دهنده درد عمل کنند و در دزار مدت دیسک گردن را بهبود ببخشند.
  3. استفاده از روغن‌های گیاهی: روغن‌های بادام و زیتون به‌عنوان رایج‌ترین روغن‌های استفاده شده برای بهبود دیسک گردن هستند.
  4. تغذیه مناسب: تغذیه سالم و منظم با مصرف مواد غذایی غنی از ویتامین C، D، مواد مغذی و دریافت کلسیم می‌تواند به‌ سلامت عمومی و کاهش درد گردن ناشی از دیسک کمک کند.
  5. استفاده از روش‌های آب‌درمانی: شناکردن در دریا یا استخر و حتی حوضچه‌های آب گرم و سرد به تسکین گردن درد برخاسته از دیسک گردن کمک می‌کنند.
  6. حجامت و بادکش: دو روش درمانی مؤثر برای کاهش درد در نقاط عضلانی و گرفتگی عروق هستند.

رابطه دیسک گردن با کمر درد

حساس‌ترین نقطه گردن انسان، مهرها هستند که با عضلات و عروق پوشش داد‌ه شد‌ه و تقویت می‌شوند؛

این ساختار در صورت فشار یا آسیب شدید به دیسک گردن، ممکن است دچار تغییر شکل، پارگی یا خروج از محل خود شود که وضعیت بدی برای فرد به‌وجود می‌آورد. زمانی که گردن تحت‌فشار قرار می‌گیرد، ممکن است این فشار به عصب‌های ستون فقرات نیز منتقل شود و با التهاب، تورم و کمر درد همراه باشد.

بنابراین، مشکلات دیسک گردن می‌توانند باعث کمر درد شوند. اگر دچار کمر درد هستید، با پزشک خود مشورت کنید تا علت دقیق را تشخیص داد‌ه و درمان مناسب را تجویز کند. استفاده از کمربند پلاتینر نیز هنگام کمردرد توصیه می شود.

رابطه دیسک گردن با زانو درد

گردن و زانو دو بخش مجزا از بدن هستند و به‌طور مستقیم با یکدیگر ارتباط ندارند، اما در برخی موارد، مشکلاتی که در گردن رخ می‌دهد. این مشکلات می‌توانند منجر به تغییرات در نحوه حرکت و تعادل بدن شود.  در نهایت باعث فشار و استرس اضافه بر زانوها و عملکرد آن‌ها می‌شود.

همچنین در بعضی از حالات، ممکن است هم‌زمان در گردن و زانو درد وجود داشته باشند و هر دو با درد و عدم توانایی کافی همراه باشند. به همین دلیل، در صورت تجربه هم‌زمان درد در ناحیه گرد‌ن و زانو، بهتر است به پزشک متخصص مراجعه کنید تا علت دقیق را تشخیص داد‌ه و راه‌حل مناسب را پیدا کند. در زمینه زانودرد نیز بهترین توصیه استفاده از زانوبند زاپیامکس است.

جمع‌بندی

روش‌هایی که می‌توانند درمان‌های مفید برای رفع و تسکین دیسک گردن باشند را توضیح دادیم. گردن بخش حساسی از بدن است که مراقبت ویژه‌ای را می‌طلبد، زیرا ممکن است فرد را در مدت‌زمان طولانی دچار درد و ناتوانی کند. ما در این مقاله به علت‌های متنوع و رایج ایجاد درد در این ناحیه پرداختیم و راهکارهای مراقبتی و درمانی مؤثری را ارائه دادیم.

سؤالات متداول

آیا عمل جراحی برای درمان دیسک گردن لازم است؟

پاسخ: بله_در موارد حاد با تشخیص پزشک جراحی صورت می‌گیرد.

آیا فعالیت‌های ورزشی مثل شنا بر روند درمان دیسک گردن تأثیر مثبت دارد؟

پاسخ: بله_شنا می‌تواند روش مؤثری برای درمان دیسک در ناحیه گردن باشد.

آیا تغذیه مناسب و سبک زندگی نقش مهمی در پیشگیری از درگیرشدن دیسک‌های گردن هستند؟

پاسخ: بله_ تغذیه و اصلاح سبک زندگی از مؤثرترین روش‌ها برای پیشگیری از مبتلا شدن فرد به دیسک گردن هستند.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *