کمردرد

فیزیوتراپی کمر؛ سنگ بنای درمان انواع دردهای کمر

فیزیوتراپی کمر| شفاکاران

آیا می‌دانید برای فیزیوتراپی کمر انجام چه حرکاتی پیشنهاد می‌شود؟ امروزه به دلیل کم تحرکی و سبک زندگی غلط، کمر درد به یکی از مشکلات جدی و رایج بین افراد مختلف تبدیل شده است. در حال حاضر میلیون‌ها فرد در دنیا با این مشکل دست و پنجه نرم می‌کنند. معمولاً انجام حرکات فیزیوتراپی به عنوان بخشی از روند درمان موثر در کمردرد تجویز می‌شود. در حال حاضر حرکات اصلاحی مختلفی برای بهبود کمر درد و گردن درد وجود دارد.

هدف از انجام فیزیوتراپی بهبود عملکرد و تسکین سریع درد عضلات است. انتخاب نوع حرکات ورزشی به منشا درد و شدت آن(حاد و اولیه کمردرد) بستگی دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد روش‌های موثر فیزیوتراپی برای درمان کمردرد و کشف اینکه به عنوان یک آماتور چگونه می‌توانید سبب تسکین درد کمر خود شوید، تا انتهای این مقاله از سایت شفاکاران با ما همراه باشید.

فیزیوتراپی کمر؛ فیزیوتراپی فعال و غیرفعال

تحقیقات نشان داده که از هر ۵ نفر تقریبا ۴ نفر در مقطعی از زندگی خود کمردرد را تجربه می‌کنند. انجام حرکات فیزیوتراپی کمر اغلب در طول دوره درمان توصیه می‌شود؛ زیرا می‌تواند باعث کاهش قابل‌توجه درد کمر شده و به درمان آن کمک کند. کمر شما یک سیستم پیچیده متشکل از: مهره‌ها، ماهیچه‌ها، رباط‌ها، دیسک‌ها، مفاصل فاست و اعصاب است. انجام حرکات فیزیوتراپی به کاهش تورم، از بین بردن اسپاسم عضلانی، افزایش گردش خون افزایش جریان خون و عمکرد بهتر این اندام‌ها کمک می‌کند.

دو نوع حرکت موثر فیزیوتراپی برای تسکین کمردرد وجود دارد که شامل: حرکات فعال و حرکات غیرفعال است. فیزیوتراپی فعال شامل انجام حرکاتی مانند: کشش کمر، تمرینات تقویت عضلات و حرکات هوازی می‌شود. در مقابل فیزیوتراپی غیرفعال شامل: اولتراسوند، گرما، یخ درمانی، استفاده از محرک الکتریکی عصب از طریق پوست(TENS) و سایر روش‌های موثر است. برای اینکه بهتر با این روش‌ها آشنا شوید به توضیحات زیر توجه کنید.

فیزیوتراپی کمر فعال چیست؟

مهم‌ترین عوامل ایجاد کمر درد، گردن درد، زانو درد و یا سایر دردهای عضلانی ضعف شدید ناشی از تغذیه و وضعیت بدنی نامناسب است. فیزیوتراپی کمر فعال از طریق انجام حرکاتی کششی و تقویت عضلات سبب تسکین درد شده و از آسیب بیشتر جلوگیری می‌کند. توصیه می‌کنیم علاوه بر حرکات اصلاحی به ورزش‌های درمانی دیگری مانند آب درمانی نیز فکر کنید.

استفاده از کمپرس گرما و سرد

کمپرس سرد باعث کاهش التهاب و تورم در ناحیه آسیب می‌شود. در مقابل کمپرس گرم سبب افزایش جریان خون و  نرم‌تر شدن عضلات می‌گردد. بنابراین ترکیب این دو روش می‌تواند سبب کاهش قابل توجه درد کمر شما شود. همچنین شما می‌تواند پس از اتمام فیزیوتراپی با قرار دادن کمپرس گرم به تسکین سریع‌تر درد کمر خود کمک کنید.

اشعه درمانی

اشعه درمانی از طریق ارسال طول موج‌های خاص به داخل بافت پوست و ایجاد گرما به بهبود دردهای عضلانی کمک می‌کنند. به همین دلیل در شرایط خاصی پزشکان توصیه می‌کنند در هنگام انجام حرکات فیزیوتراپی از اشعه درمانی نیز برای تسکین کمر درد خود استفاده کنید.

اما استفاده از فیزیوتراپی مشکلات و معایبی مانند هزینه بالا دارد که بسیاری از افراد را از ادامه درمان منصرف می‌سازد. اما جای نگرانی نیست چون شرکت نام آشنای زایس ترونیک ( zaistronick ) کمربند پلاتینر را به عنوان یک دستگاه فیزیوتراپی خانگی تولید کرده است. اغلب متخصصان معتقدند که بهترین جایگزین فیزیوتراپی کمر، کمربند پلاتینر است. چون این کمربند همانند دستگاه فیزیوتراپی مجهز به تکنولوژی UIC است. UIC مخفف نام سه تکنولوژی به نام‌های اولتراسوند، اینفرارد و کلاک پالس است.

حرکات موثر فیزیوتراپی کمر

فیزیوتراپی درمانی است که به بهبود عملکرد مفاصل و تقویت عضلات کمک می‌کند. همچنین این ورزش سبب کاهش کمردرد شده و شما را سریع‌تر‌ به جریان عادی زندگی‌تان بازمی‌گرداند. فیزیوتراپیست‌ها از روش‌های درمانی و تکنیک‌های مختلفی برای کاهش کمردرد استفاده می کنند.

بیش از ۹۰ درصد از پزشکان فیزیوتراپی را مهمترین مرحله درمان مشکلات کمر، زانو و گردن می‌دانند. اما در کنار تمریناتی که فیزیوتراپ به بیمار می‌دهد راهکارهای مکملی برای کمک به بهبودی مشکلات کمر و زانو وجود دارد. این راهکارها که شامل کمربند پلاتینر، زانو بند زاپیامکس و گردنبند تاندونک هستند که هر سه محصول مجهز به تکنولوژی بسیار پیشرفته UIC هستند و در درمان دردهای مفصلی نتایجی درخشان داشته‌اند.

به همین دلیل متخصصان بهترین نوع درمان را استراتژی‌های ترکیبی می‌دانند. این رویکرد درمانی موجب گشته تا پزشکان برای درمان دردهای کمر ، کمربند پلاتینر و برای درمان مشکلات زانو خرید زانوبند زاپیامکس المانی را پیشنهاد دهند.

موثرترین حرکات فیزیوتراپی برای کاهش درد کمر شامل موارد زیر است:

۱. کشش زانو تا سینه تمرینی مهم در فیزیوتراپی کمر

به آرامی دراز بکشید، زانوهای خود را به سمت قفسه سینه بکشید و برای یک ثانیه نگه دارید، سپس بازوهای خود را صاف کرده به سمت عقب دراز کنید. به مدت ۲۰ ثانیه در این حرکت باقی بمانید. این حرکت را می‌توانید ۵ مرتبه و ۳ بار در روز تکرار کنید.

۲. چرخش زانو

پاهای خود را روی زمین قرار دهید، زانوهایتان را خم کنید و به آرامی با حرکت برف پاک کن از یک طرف به سمت دیگر حرکت دهید. این تمرین برای کاهش کمردرد (با چرخش آرام ستون فقرات کمری) مناسب است. حرکت چرخش زانو را می‌توانید ۱۰ مرتبه و ۳ بار در روز انجام دهید.

۳. کشش مار کبری؛ ازحرکات تاثیر گذار در فیزیوتراپی کمر

یکی از موثرترین حرکات فیزیوتراپی برای کاهش درد کمر، حرکت مار کبری است. روی شکم خود دراز بکشید، ابتدا سر و سپس کمر خود را به آرامی از روی سطح زمین بلند کنید. پس از چند ثانیه مجددا به سمت زمین برگردید. این حرکت را ۱۰ مرتبه و ۳ بار در روز تکرار کنید. چنانچه در حین حرکت کشش کبری دچار درد کمر شدید، می‌توانید آن را با تکیه بر ساعد خود انجام دهید.

 ۴. چرخش کمر؛ بهبود دهنده عملکرد حرکتی کمر

یک پا در پشت زانوی دیگر قرار دهید، سپس به آرامی با دست موافق، پای خود را به سمت جانبی بدن بکشید. این کشش را به مدت ۲۰ ثانیه حفظ کنید. این حرکت را می‌توانید ۵ مرتبه و ۳ بار در روز انجام دهید.

۵. حرکت گربه

حرکت گربه جزء بهترین حرکات فیزیوتراپی مناسب برای درد کمر است. مانند گربه و یا کودک در حال چهار دست و پا، دست خود را روی زمین قرار دهید و قسمت میانی کمرتان را ۲۰ به سمت بالا و پایین بکشید.

۶. حرکت بالاسانا

پس از حرکت گربه، زانوهای خود را(به سمت شکم) به سطح زمین نزدیک کنید. دست‌ها را به سمت جلو دراز کرده و باسن خود را به طریف پاشنه پا بکشید. این حرکت را به مدت ۳۰ ثانیه انجام داده و ۵ مرتبه تکرار کنید.

۷. فوم رولینگ؛ نقطه عطفی در فیزیوتراپی کمر

تمرین فوم رولینگ در فیزیوتراپی کمر | شفاکاران

دریافت مشاوره رایگان

اگر در ناحیه کمر یا زانو درد ناشناخته‌ای احساس می‌کنید، این فرم را پرکنید تا مشاوران متخصص ما شما را راهنمایی کنند.

مشخصات فردی(Required)
تعیین محل درد

حرکت فوم رولینگ یکی از بهترین تمرینات ورزشی برای کاهش کمردرد است. مت و یا بالشت لوله‌ای مخصوص خود را زیر و وسط کمر خود قرار دهید. کمر خود را روی زمین نگه دارید و بعد به آرامی ستون فقرات را به سمت عقب و بالا بکشید. این کشش را هر بار به مدت ۳۰ ثانیه حفظ کنید.

۸. برف پاک کن

در حالی که روی زمین دراز کشیده اید، پاهای خود را به آرامی بلند کرده و به شکل برف پاک کن حرکت دهید.

۹. کشش باسن؛ تمرینی مهم در فیزیوتراپی کمر

تمرین کشش باسن در فیزیوتراپی کمر | شفاکاران

از توپ مخصوص برای تقویت عضلات باسن خود استفاده کنید. توپ را به مدت ۳۰ تا ۶۰ ثانیه در وسط باسن خود قرار داده و به صورت دورانی روی آن حرکت کنید.

۱۰. کشش فلکسور هیپ؛ ورزشی کلیدی در فیزیوتراپی کمر

کشش فلکسور هیپ در فیزیوتراپی کمر | شفاکاران

یکی از پاهای خود را به سمت عقب کشیده و پای دیگر را به صورت ۹۰ درجه روی زمین قرار دهید. سپس دست های خود را به ترتیب به سمت راست و چپ بکشید. با انجام این حرکت عضلات کمر و لگن شما کشیده می‌شود. این حرکت را به مدت ۳۰ ثانیه حفظ کرده و ۵ بار تکرار کنید.

۱۱. کشش پیریفورمیس؛ از اصلی‌ترین تمرینات فیزیوتراپی کمر

کشش پیریفورمیس در فیزیوتراپی کمر | شفاکاران

دست های خود را روس زمین قرار داده و بدن خود را به سمت بالا بکشید. یکی از پاهایتان را بلند کرده و روی ران پای دیگر قرار دهید. سپس باسن خود را بالا بکشید. کشش پیریفورمیس را به مدت ۲۰ ثانیه حفظ کرده و ۵ مرتبه در روز انجام دهید.  این کشش یکی از حرکات موثر فیزیوتراپی برای تقویت عضلات کمر است.

۱۲. کشش دست به طرفین

کشش دست به طرفین در فیزیوتراپی کمر | شفاکاران

یکی دیگر از حرکات موثر فیزیوتراپی برای دیسک کمر کشش دست به سمت طرفین بدن است. برای انجام این حرکت به صورت بالاسانا قرار گرفته و به ترتیب دست راست و دست چپ خود را از به سمت مخالف بکشید. به مدت ۲۰ ثانیه در این حرکت باقی مانده و آن را ۵ مرتبه در روز تکرار کنید.

۱۳. کشش همسترینگ

به آرامی دراز بکشید، یک پا را خم کرده و پای دیگر را بلند کنید. یک نوار کششی مخصوص را در اطراف پای خود قرار دهید. این حرکت را به مدت ۳۰ ثانیه و ۵ مرتبه در روز انجام دهید.

نتیجه گیری مقاله فیزیوتراپی کمر

در این مقاله در خصوص حرکات فیزیوتراپی مناسب برای درد کمر صحبت کردیم. انجام حرکات فیزیوتراپی به بهبود دردها و تقویت عضلات شما کمک می‌کند. دقت داشته باشید برای نتیجه گیری بهتر، جلوگیری از آسیب بیشتر و درمان موثر حتما به متخصص با تجربه مراجعه بفرمایید. متخصصان کایروتراپی و پزشک ارتوپد پس از معاینه، عکس و نتایج آزمایش شما را بررسی می کنند. سپس حرکات و راه های درمانی موثر را پیشنهاد می دهند. علاوه بر موارد بالا اگر شما هم با روش‌های موثر کاهش دردهای عضلانی آشنا هستید، با در میان گذاشتن این موارد با ما به تکمیل این مقاله کمک کنید.​

سوالات متداول

۱.آیا انجام حرکات فیزیوتراپی کمر برای تقویت عضلات موثر است؟

انجام حرکات موثر فیزیوتراپی به میزان زیادی سبب تقویت و کاهش دردهای عضلانی می‌شود. توجه داشته باشید که برای نتیجه گیری بهتر حتما حرکات فیزیوتراپی را زیر نظر فرد متخصص و با تجربه انجام دهید.

۲. آیا حرکات فیزیوتراپی کمر ممکن است شما را دچار آسیب کند؟

متاسفانه بله؛ اگر بدون توجه به نوع و شدت آسیب کمر و گردن شما حرکات فیزیوتراپی داده شود، سبب افزایش مشکلاتی مانند: کمر درد، زانو درد و یا گردن درد شما می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *