کمردرد, مقالات

کمر درد زایمان، چرا زنان بعد از زایمان به کمر درد دچار می شوند؟

کمردرد زایمان | شفاکاران

یکی از معضلات مهم زنان پس از زایمان، بروز کمر درد های مزمن است. این عارضه، در اغلب خانم ها بعد از زایمان اتفاق می افتد. هرچند، ممکن است میزان و نوع آن متفاوت باشد. در افرادی که قبل از بارداری نیز سابقه کمر درد را داشتند، بروز این اتفاق در بعد از زایمان، شدید تر خواهد بود. به همین دلیل، اغلب زنان به دنبال دلائل یا راهکار هایی برای درمان و کنترل این نوع کمر درد هستند. در این مقاله تلاش می کنیم، شما را با علل مختلف بروز کمر درد پس از زایمان و راه های درمان و کنترل آن آشنا کنیم.

دلایل کمر درد پس از زایمان

به طور کلی، عوامل مختلفی در ایجاد کمر درد های پس از زایمان موثر هستند. در ادامه، برخی از این موارد را بررسی خواهیم کرد.

تغییرات هورمونی

در دوران بارداری، شکم و استخوان های عضلات ران و لگن نسبت به یکدیگر، فاصله چند میلیمتری دارند، تا با جنین هماهنگ باشند. این مسئله به این دلیل اتفاق می افتد که، در دوران بارداری، بدن، هورمونی به نام ریلاکسین را آزاد کرده که موجب شل شدن مفاصل و رباط ها می شود. این هورمون، تا چند ماه پس از زایمان نیز در بدن فرد باقی می ماند. ترشح این هورمون ها و ایجاد تغییرات در بدن به دنبال آن، موجب بروز علائم و انواع کمر درد ها در زنان می شود.

زایمان طولانی و سخت

در برخی موارد، دلیل ایجاد کمر درد های پس از زایمان، طولانی شدن زمان زایمان یا سخت بودن آن می باشد. در فرآیند زایمان، عضلاتی که قبلا استفاده نشده به کار می رود که با فشار آوردن به آن ها، کمر درد های مزمن پس از زایمان ایجاد خواهد شد.

تصویر زنی در اتاق زایمان و کمر درد زایمان | شفاکاران

دریافت مشاوره رایگان

اگر در ناحیه کمر یا زانو درد ناشناخته‌ای احساس می‌کنید، این فرم را پرکنید تا مشاوران متخصص ما شما را راهنمایی کنند.

مشخصات فردی(Required)
تعیین محل درد

وضعیت‌های نامناسب

آگاهی نداشتن از وضعیت های مناسب برای انجام فعالیت هایی مانند شیر دادن، و قرار گرفتن در وضعیتی نامناسب، موجب بروز کمر درد های شدید پس از زایمان می شود. هر نوبت شیردهی به نوزاد، حدود ده دقیقه زمان می برد، که اگر در شبانه روز این عمل ۱۲ بار انجام شود، به مرور، موجب کمر درد های شدید در افراد خواهد شد. بغل کردن یا در آغوش گرفتن نوزاد در وضعیت نامناسب نیز، می تواند این کمر درد ها را تشدید کند.

اضافه وزن

در مادرانی که دچار اضافه وزن یا چاقی هستند، به علت فشار بیشتری که بر کمر وارد می شود، احتمال بروز کمر درد های مزمن پس از زایمان بیشتر خواهد بود.

ضعف عضلات شکم

در فرآیند بارداری، بزرگ شدن رحم، موجب ضعیف شدن عضلات شکم شده و در نهایت، منجر به ایجاد تغییراتی در بدن فرد خواهد شد. در این شرایط، بار بیشتری بر عضلات کمر وارد شده و در طول بارداری، کمر درد هایی را برای فرد ایجاد خواهد کرد. کمر درد هایی به این شکل، پس از زایمان دوباره عود خواهند کرد.

خم شدن زیاد

در اغلب موارد، مادر برای انجام بسیاری از فعالیت های مربوط به کودک، مانند تعویض پوشک، شیردهی و غیره، مجبور به خم شدن و بلند کردن نوزاد است. این عمل، کمر درد های پس از زایمان را ایجاد کرده و در صورت بی توجهی مادر به این درد ها، زمان بهبودی طولانی تر خواهد بود.

بیشتر بخوانید: علت سوزش کمر در زنان

درمان‌های دارویی کمر درد زایمان

برخی از روش های دارویی، برای کنترل و بهبود کمر درد های پس از زایمان، شامل موارد زیر می باشد:

دارو ها

ممکن است پزشک، در ابتدا دارو های مسکنی مانند ایبوپروفن یا استامینوفن را برایتان تجویز کند. بهتر است طبق دستور پزشک پیش رفته و برای استفاده مجدد دارو، با او مشورت کنید.

فیزیوتراپی

در کنار استفاده از مسکن ها، انجام فیزیوتراپی نیز به درمان کمر درد کمک زیادی خواهد کرد. علاوه بر این، فیزیوتراپ، با آموزش ورزش ها و حرکات مناسب، از کمر درد های بعدی نیز جلوگیری خواهد کرد.

درمان های کایروپراکتیک کمر درد زایمان

راه حل دیگر برای درمان کمر درد های پس از زایمان، انجام درمان های کایروپراکتیک می باشد. این روش، نوعی درمان مشکلات سیستم اسکلتی بدن است. در این درمان، از دارو استفاده نشده و با انجام حرکات روی بدن و نرمش های لازم، به شما آموزش داده می شود که در کار های روزمره به درستی از اندام های خود استفاده نمایید.

طب سوزنی

در برخی موارد، پزشک، استفاده از طب سوزنی را برای بیمار پیشنهاد می دهد. تحقیقات نشان می دهد، طب سوزنی نیز، به درمان کمر درد های پس از زایمان کمک فراوانی خواهد کرد.

نکات مهم در درمان کمر درد

انجام موارد و نکات زیر، در کنار درمان های پزشکی و دارویی، موجب بهبود سریع ترکمر درد در افراد خواهد شد.

بیشتر بخوانید: درمان کمردرد بعد از زایمان طبیعی

برنامه ورزشی خود را شروع کنید

بهترین راه حل درمان کمر درد های پس از زایمان، راه رفتن است. انجام ورزش هایی مانند پیاده روی، در شش تا هشت هفته پس از زایمان بسیار مفید است. در زمان شروع، به طور آرام و کوتاه مدت پیاده روی کنید، تا به کمر فشار زیادی نیاید. پس از این که پزشک، اجازه ورزش های سنگین تری نیز به بیمار بدهد، انجام ورزش های مخصوص لگن یا حرکات مخصوص یوگا، برای درمان درد های کمر بسیار مناسب خواهد بود.

بیشتر از بدن خود مراقبت کنید

مراقبت از جسم و کم کردن فشار های وارده بر آن، به بهبود درد های کمر کمک زیادی می کند. حمام آب گرم، موجب باز شدن گرفتگی عضلات و کل بدن می شود. استفاده از کیسه آب گرم بر روی کمر نیز، در تسکین موقت درد موثر خواهد بود.

ماساژ را امتحان کنید

اگر چه ماساژ در درمان ریشه ای کمر درد کمک زیادی نمی کند، اما موجب آرام شدن و باز شدن عضلات گرفته گردن یا کمر شده و درد آن ناحیه را تسکین می دهد. یادگیری تکنیک های تمدد اعصاب و آرام سازی نیز، برای این که با درد خود کنار بیایید، بسیار موثر خواهد بود.

به رژیم غذایی خود دقت کنید

به طور کلی می توان گفت، تغذیه خوب، موجب بهبودی زودتر علائم درد در بدن شده و در کنار انجام فعالیت های ورزشی، با کاهش وزن، موجب کم شدن فشار بر روی کمر خواهد شد. این امر، در بهبود و تسکین درد های کمر پس از زایمان بسیار موثر خواهد بود.

تصویر مادر و بچه پس از کمر درد زایمان | شفاکاران

پیشگیری از کمر درد زایمان

به منظور پیشگیری از بروز کمر درد در زنانی که زایمان را تجربه کرده اند، انجام نکات زیر توصیه می شود:

  • هنگام بارداری مواظب اضافه وزن خود باشید.
  • از آغوشی به جای بغل کردن نوزاد استفاده کنید.
  • قبل، حین و پس از بارداری ورزش را فراموش نکنید.
  • کودک را روی پهلوی خود حمل نکنید. این کار باعث وارد شدن فشار بیشتری به کمر خواهد شد.
  • موقع شیردهی، از یک بالشت یا صندلی دسته دار استفاده کنید.
  • از کالسکه به جای بغل کردن کودک، در مواقعی که بیرون از منزل هستید استفاده کنید.
  • از انجام حرکت های ناگهانی و خطرناک موقع بارداری پرهیز کنید.

استفاده از کمربند پلاتینر در درمان کمر درد‌های پس از زایمان

استفاده از این کمربند ها، به دلیل هزینه کم، سادگی در استفاده و قدرت تاثیر گذاری بالا، در بین خانم ها بسیار رایج و پر طرفدار می باشد. هم چنین، کمربند پلاتینر، در رفع گرفتگی های عضلانی، تسکین درد و کمک به بهبودی سریع پس از زایمان نیز بسیار موثرند. بهتر است از این کمربند ها، در حالت درازکش و در حین استراحت استفاده کنید، و با وصل کردن مولد به برق، روند تقویت و بهبودی کمر را آغاز نمایید. فقط یادتان باشد هنگام خرید کمربند پلاتینر کلاهبرداری را با نوع اصلی لشتباه نگیرید.

با شفاکاران، سلامت در یک قدمی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *