درمان جوش زیر پوستی با درمان جوشهای ملتهب سطح پوست فرق دارد؟ آیا روند درمان این جوشهای زیر پوست سریع است؟ از چه روشی برای درمان جوشهای زیر پوستی استفاده کنیم؟ این سوالات، پرتکرارترین سوالات بیماران از متخصصین پوست و زیبایی است. زیرا صافی، شفافیت و درخشندگی پوست برای افراد مختلف مهم است.
باید بگوییم که در حالت کلی درمان جوشهای زیر و روی پوست یکسان است. اما شدت و دوز دارو یا روشهای مورد استفاده متفاوت خواهد بود. همچنین باید اشاره کنیم که روند درمان جوشهای زیر پوستی نسبت به جوشهای ملتهب کندتر است. پس برای اطلاع بیشتر از روشهای درمان جوش زیر پوستی این مطلب از شفاکاران را بخوانید.
درمان سریع جوش زیر پوستی با راهکارهای مختلف درمانی و خانگی
برای درمان جوشهای زیر پوستی راهکارهای مختلفی وجود دارد که هر کدام از آنها فواید مخصوص به خود را دارند. اما برای انتخاب هر کدام از این روشها در ابتدا باید مشخص شود که علت ایجاد جوش زیر پوستی چیست. زیرا علل مختلف، درمانهای متفاوتی نیز نیاز دارند.
باید اشاره کنیم که درمان جوشهای زیر پوستی نسبت به جوشهای ملتهب روی پوست سختتر است. پس از دست زدن، فشار دادن و تلاش برای تخلیه آنها دست بردارید. در ادامه این مطلب به بررسی و معرفی روشهای مختلف برای درمان جوش زیر پوستی خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.
۱.درمان جوش زیر پوستی چانه، گونه و دیگر قسمتهای صورت با داروهای آنتیبیوتیکی
استفاده از کرمهای آنتیبیوتیکی برای از بین بردن باکتری و کاهش التهاب پوست مفید است. البته باید اشاره کنیم که در مواردی که جوشهای زیر پوستی یا روی پوست زیاد باشند، از آنتیبیوتیکهای خوراکی استفاده میشود. پس یکی از رایجترین روشهای درمان جوش صورت استفاده از داروهای آنتیبیوتیکی است.
توجه داشته باشید که انتخاب نوع داروهای موضعی یا خوراکی بستگی به وضعیت جوشها و تشخیص پزشک دارد. از داروهای آنتیبیوتیکی پوستی میتوان به بنزوئیل پراکسید اشاره کرد.
۲.کرم لایه بردار برای جوش زیر پوستی با محصولات شیمیایی
با استفاده از محصولات شیمیایی میتوان لایههای مرده پوست را از بین برد. این کار باعث تحریک پوست به تولید سلولهای جدید و آسیبدیده میشود. در این حالت جوشهای زیر پوستی تخلیه یا خشک میشوند و پوست بعد از مدتی وضعیت بهتری خواهد داشت.
از اسید آزلائیک و اسید سالیسیلیک میتوان برای از بین بردن باکتریها و خلاص شدن از شر سلولهای مرده اضافی پوست استفاده کرد.
۳.رتینوئیدها، ژل یا کرم درمان جوش زیر پوستی
از رتینوئیدها میتوان برای جوشهای زیر و روی پوست استفاده کرد. این رتینوئیدها از مشتقات ویتامین A هستند و باعث از بین رفتن سلولهای مرده پوست میشوند. این نوع داروها باعث بهبود وضعیت پوست نیز خواهند شد.
۴.تزریق کورتیکواستروئید برای درمان جوش زیر پوستی شدید و بزرگ
در مواردی که داروهای موضعی و خوراکی اثری در درمان جوشهای زیر پوستی نداشته باشند، از تزریق کورتیکواستروئیدها استفاده میشود. این داروها خیلی سریع کیست و جوشهای زیر پوستی و دردناک را کوچک میکنند و در نهایت از بین میبرند.
۵.استفاده از قرصهای ضد بارداری برای جوشهای زیر پوستی هورمونی
گاهی علت جوشهای زیرپوستی تغییرات هورمونی است و به همین دلیل از داروهای هورمونی استفاده میشود. از داروهای ضد بارداری مناسب برای جوشهای زیر پوستی میتوان به اسپیرونولاکتون اشاره کرد.
بیشتر بخوانبد: درمان جای جوش
۶.برش و تخلیه جوش سفت زیر پوست توسط پزشک متخصص
در مواردی که جوش زیر پوستی یا کیست آکنه با کمک داروهای مختلف تخلیه نشود پزشک راهکار دیگری پیشنهاد میدهد. زیر امکان دارد که در صورت تخلیه و فشار زیاد، حفره توخالی یا زخم شدید ایجاد شود. در این حالت پزشک با ایجاد برش در کنار یا روی جوش، اقدام به تخلیه چرک میکند.
۷.استفاده از درم ابریژن برای از بین بردن جوش زیر پوستی
یکی از روشهای جوانسازی پوست استفاده درم ابریژن است که با دستگاهی لایههای بیرونی پوست را میسابد. این کار باعث تحریک سلولهای پوست به ترمیم و بازسازی خود و در آخر نرم و جوانتر شدن پوست میشود.
توجه داشته باشید که زمانی باید از روش درم ابریژن استفاده کرد که جوشها ملتهب نباشند.
۸.میکرودرم ابریژن روشی ملایمتر برای درمان جوشهای زیر پوستی
در میکرودرم ابریژن نیز سلولهای مرده پوست حذف میشوند. اما این روش نسبت به درم ابریژن ملایمتر است و برای از بین بردن جوشهای زیر پوستی بهتر خواهد بود. از دیگر مزایای میکرودرم ابریژن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- رفع چین و چروکهای سطحی و ظریف
- سفت شدن پوست
- ایجاد هماهنگی در پوست
- رفع خالها و ضایعات قهوهای رنگ
- جای زخم یا اسکار
با این مزایا پوست بعد از چند جلسه و با رعایت روتین پوستی بسیار صاف، شفاف و زیباتر خواهد شد.
۹.درمان خانگی جوش زیر پوستی با راهکارهای ساده
برای از بین بردن جوشهای زیر پوستی از درمانهای خانگی نیز میتوان استفاده کرد. این راهکارها در دوره زمانی طولانیتری اثر میگذارند و به همین دلیل پیشنهاد میشود که با مشورت پزشک در کنار سایر روشهای درمانی استفاده شوند.
از راهکارهای مناسب برای درمان جوش زیر پوستی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
نوع ماسک خانگی | مزایا | روش مصرف |
کمپرس آب گرم | کاهش التهاب و تسکین درد ناشی از جوش زیرپوستی | برای ۱۰ تا ۱۵ دقیقه حدود ۴ تا ۵ مرتبه در روز کمپرس تمیز را روی پوست خود قرار دهید. |
روغن درخت چای | از بین بردن باکتریهای پوستی | با پنبه آغشته به چند قطره روغن درخت چای، روی جوشها ملایم ضربه بزنید. |
عسل طبیعی | از بین بردن میکروب و باکتری پوستی | مقداری عسل را با نوک انگشت روی جوشها بمالید. |
چای سبز | خواص آنتیاکسیدانی، جوانسازی پوست، کاهش التهاب و باکتریهای مضر، بهبود جوشهای زیر پوستی و کاهش چربی اضافی پوست | پنبهای آغشته از چای سبز را به پوست خود بمالید. |
شیر | از بین بردن جوشهای زیر پوستی | مقداری شیر را با پنبه روی جوشها بمالید و پس از ۱۰ دقیقه با آب ولرم بشوید. |
استفاده از این ماسکها برای درمان جوش زیر پوستی بسیار عالی است. پس در کنار سایر روشهای درمانی از روشهای خانگی نیز استفاده کنید.
با سیطره تکنولوژی بر رویکردهای پزشکی، استراتژیهای درمانی روز به روز پیشرفتهتر میشوند. برای مثال برای درمان انواع جوشهای پوستی دموکرافت انقلابی به پا کرده است. یا برای درمان زانودرد خرید زانوبند زاپیامکس جزو انتخابهای اصلی بیماران به حساب میاید.
پرتکرارترین سوالات در مورد درمان جوش زیر پوستی
آیا ماسک برای جوش زیر پوستی صورت خوب است؟
بله. استفاده از ماسکهای خانگی و شرکتی برای رفع جوشهای زیر پوستی عالی است.
روش درمان سریع جوش زیر پوستی چیست؟
روشهای درمان سریع برای جوش زیر پوستی شامل لایهبرداری شیمیایی، میکرودرم ابریژن و استفاده از تزریق کورتیکواستروئید میشود.
آیا کرم لایه بردار برای جوش زیر پوستی مفید است؟
بله. با کمک کرمهای لایهبردار میتوان لایههای مرده پوست را از بین برد و به درمان جوش زیر پوستی کمک کرد.