عفونت زانو یکی از اختلالات رایج در بدن افراد است که در اکثر موارد در اثر ابتلا به برخی بیماری‌های جسمانی مختلف دیگر ایجاد می‌شود. این عارضه با تجمع باکتری‌های بسیار زیادی در زانو در بدن ظاهر پیدا می‌کند. این عارضه نقش موثری در آلوده‌کردن مایع سینوویال زانو دارد و ایجاد آن باعث کاهش دامنه حرکتی در افراد مبتلا به عفونت پشت زانو‌ها شده و فرآیند درمان آن نیازمند طی کردن یه دوره زمانی طولانی مدت است. بسیاری از افراد درخصوص علائم بروز این عارضه و دلایل موثر در ایجاد آن هیچ اطلاعی ندارند. ما در ادامه این مقاله قصد داریم به نکاتی در زمینه نحوه درمان این بیماری اشاره کنیم. اگر شما نیز به مشکلات مربوط به زانو و عفونت آن مبتلا شده‌اید، توصیه می‌کنیم که تا پایان این مقاله، با مجله پزشکی شفاکاران همراه شوید.

دلایل ایجاد عفونت در زانو چیست

ابتلا به Knee infection در افراد معمولا در اثر عوامل مختلفی ایجاد می‌شود. در برخی موارد افراد به برخی مشکلات جسمانی یا بیماری اسکلتی دچار شده‌اند، این وضعیت احتمال ابتلا به عفونت در زانو را افزایش می‌دهد.

 دلایل عفونت زانو | شفاکاران

ابتلا به این عارضه در میان برخی کودکان و نوجوانان دیگر نیز مشاهده شده است اما در اکثر موارد افراد بالای ۵۵ سال به این بیماری دچار می‌شوند. برخی از مهم‌ترین دلایل ایجاد عفونت در زانوها به شرح زیر است:

  • استئومیلیت: ازجمله دلایل مهم ایجاد این مشکل، ابتلا به عارضه استئومیلیت است. اگر عفونت‌ از بخش‌های بورس یا سایر نواحی دیگر زانوها ایجاد شود، احتمال ایجاد این عارضه افزایش پیدا خواهد کرد.
  • بورسیت زانو: دومین علت رایج ابتلا به عفونت در زانو‌ها، بورسیت است. بورسیت یک اختلال شایع در میان بسیاری از افراد است و معمولا به شکل ایجاد التهاب در بخش‌های مختلف زانو در بدن بیماران ظاهر می‌شود. بورس زانو، یک بخش بسیار مهم در این مفصل است که معمولا از این ناحیه مراقبت می‌کند. اگر باکتری‌های زانو بر این قسمت اثر بگذارند، احتمال ایجاد عفونت زانو افزایش پیدا خواهد کرد.

دیگر عفونت های مهم در زانو

  • عفونت در بافت نرم: باکتری استاف یکی از عفونت‌های مهمی است که بخش‌های بافت نرم را دچار آسیب‌های مختلفی می‌کند. این عارضه سیستم ایمنی بدن بیمار را ضعیف می‌کند و باعث بروز مشکلات جسمانی و عملکردی شدیدی در بدن می‌شود.
  • التهاب مفصل: اگر مفصل زانو دچار تورم و التهاب شدید شود، ممکن است احتمال ابتلا به عفونت در زانوها افزایش پیدا کند. این وضعیت معمولا به عارضه آرتریت سپتیک شناخته می‌شود و در اثر واردشدن نیش حیوانات به داخل بدن ایجاد خواهد شد.
  • ایجاد عفونت بعد از جراحی: استفاده از ایمپلنت مصنوعی برای تعویض مفصل زانو یکی از جراحی‌های رایج در جهان است که در برخی موارد انجام آن باعث بروز عفونت در مفصل زانو می‌شود. عمل ترمیم پارگی رباط صلیبی نیز ازجمله جراحی‌هایی است که در صورت عدم مهارت پزشک در این زمینه، احتمال ایجاد عفونت افزایش پیدا می‌کند.

کشف علت بروز عفونت در زانو از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است؛ چرا که بسیاری از پزشکان باتوجه به این موضوع روش‌های درمانی ربوط به این بیماری را برای فرد در نظر خواهند گرفت. توصیه می‌شود که افراد درصورت ابتلا به این عارضه برای بهبود سریع‌تر مشکلات مربوط به آن هرچه سریع‌تر به پزشک مراجعه کنند.

علائم عفونی شدن زانو چیست

ایجاد عفونت در زانوها معمولا با نشانه‌های مختلفی در بدن افراد ایجاد می‌شود. بسیاری از علائم این عارضه ممکن است فرآیند حرکتی بیماران را با مشکلاتی مواجه سازد. افراد با مشاهده نشانه‌های ایجاد عفونت در زانو می‌توانند تشخیص دهند که به این بیماری مبتلا شده‌اند.

در اکثر موارد ایجاد این عارضه همراه با علائم درد شدید در زانوها خواهد بود. برخی از مهم‌ترین نشانه‌های ابتلا به این عارضه به شرح زیر است:

  • احساس ضعف در زانوها: یکی از مهم‌ترین علائم ابتدا به این عارضه در بدن بیماران، احساس ضعف در این ناحیه است. در مواردی که این بیماری شدت بسیاری پیدا کند، فرد نمی‌تواند به درستی حرکت کند و دامنه تحرک او با اختلالاتی مواجه می‌شود.
  • بروز تب و لرز: بروز تب شدید در بدن، نوعی واکنش در مقابل ایحاد عفونت در مفصل زانو است. این وضعیت ممکن است به شکل علائم سرماخوردگی یا آنفولانزا در بدن ایجاد شود و سپس شدت بسیاری پیدا کند. تب‌های ناشی از ابتلا به عفونت معمولا تا ۲۴ ساعت تداوم خواهد داشت.
  • ایجاد تورم در زانو: اگر مایع عفونی شده در زانو تجمع پیدا کند، ممکن است علائمی همچون تورم و التهاب شدید را در این بخش از بدن ایجاد کند. این علامت، نشانه‌ای از بروز این عارضه در شرایط پیشرفته و حاد خواهد بود.

از احساس درد تا حالت تهوع

  • احساس درد در زانو: کسانی که به مشکلات Knee infection مبتلا شده‌اند، اغلب درد‌های جزئی را در زانوها خود احساس می‌کند. این وضعیت در حین حرکت دادن زانو به اوج می‌رسد و مانع از انجام فعالیت‌های روزمره و عادی توسط افراد می‌شود.
  • افزایش جریان خون در زانو: اگر فرد مبتلا به عفونت در زانوها شود، ممکن است حرارت زیادی را در این ناحیه احساس کند. ایجاد داغی در مفصل زانو بیانگر افزایش جریان خون در این ناحیه است.
  • ایجاد حساسیت در هنگام لمس زانو: احساس درد در حین لمس زانو از دیگر علائم ابتلا به این عارضه خواهد بود. این وضعیت معمولا غیرقابل تحمل است و با برخوردار زانو به یه نقطه، میزان درد در آن افزایش پیدا خواهد کرد.
  • حالت تهوع و استفراغ شدید: یکی از دیگر نشانه‌های ابتلا به این بیماری، ایجاد حالت تهوع شدید در بدن است. این عارضه در موارد دیگر، باعث بروز اختلالات در سلامت جسمانی و کاهش عملکرد مطلوب بدن در بیماران خواهد شد.

در بخش بالا به برخی از مهم‌ترین علائم بروز عفونت در زانوها اشاره کردیم. این عارضه معمولا با نشانه‌های مختلفی در بدن ایجاد می‌شود و نتیحه آن، افت دامنه حرکتی و بروز زانو درد در بیمار است. پزشک با بررسی علائم موجود در بدن، روش درمان این عارضه را انتخاب خواهد کرد.

عفونت در زانو را چگونه تشخیص دهیم؟

برای بررسی شدت این عارضه در بدن، لازم است که از برخی روش‌های تشخیص تخصصی استفاده شود. پزشکان متخصص در این زمینه به کمک ارزیابی سلامت جسمانی بیمار و کشف دلایل بروز عفونت در زانوها و زانو درد، بهترین گزینه‌ را برای درمان آن انتخاب خواهد کرد.

تشخیص عفونت زانو | شفاکاران

تشخیص و بررسی عفونت پا و زانو امروزه به کمک پیشرفت‌های موجود در حوزه پزشکی، صورت تخصصی‌تری پیدا کرده است. برخی از مهم‌ترین راهکار‌های کشف شدت این عارضه به شرح زیر است:

  • معاینه فیزیکی: در گام ابتدایی، پزشک برای بررسی سلامت زانوها، اقدام به معاینه فیزیکی و لمس ناحیه آسیب‌دیده را خواهد داشت. در مواردی که بیمار درد شدیدی در بدن احساس کند و نبست به لمس این ناحیه حساسیت نشان دهد، پزشک بیمار را برای بررسی‌های بیشتر به انجام روش‌های تشخیص تخصصی‌‌تر ارجاع خواهد داد.
  • آزمایش خون: ازجمله راهکار‌های موثر برای بررسی علت بروز این عارضه، انجام آزمایش خون توسط بیماران است. در آزمایش خون، تعداد گلبول‌های سفید و قرمز اندازه‌گیری می‌شود و سپس وحود هرگونه عفونت یا باکتری درون آن قابل مشاهده خواهد بود.

تصویر برداری و نمونه‌برداری

  • تصویربرداری: انجام تصویربرداری تخصصی یکی دیگر از روش‌های مناسب برای تشخیص وجود این عارضه در مفاصل مختلف بدن خواهد بود. استفاده از تصویربرداری باعث تشخیص سریع‌تر این عارضه شده و صدمات موجود در زانو به کمک آن مورد بررسی قرار خواهد گرفت. تست ام آر آی، تصویربرداری با رادیوگرافی و سی تی اسکن بهترین گزینه‌ برای تشخیص وجود این بیماری در بدن هستند.
  • آرتروسنتز: در این روش پزشک با واردکردن یک سوزن به داخل مفصل، بخشی از مایعات موجود در این ناحیه را به عنوان نمونه خارج می‌کند. آزمایش‌های مختلفی روی نمونه گرفته شده از بدن بیمار انجام خواهد شد و سپس به کمک آن فرآیند تشخیص بروز این عارضه آغاز می‌شود. این آزمایش با اندازه‌گیری و بررسی سلامت گلبول‌های قرمز و سفید، دلایل بروز این بیماری را نیز تشخیص می‌دهند.

در بخش بالا به برخی از مهم‌ترین روش‌های تشخیص ایجاد عفونت در زانو اشاره کردیم. این عارضه معمولا با شدت مختلفی در بدن ایجاد می‌شود که در نتیجه انتخاب روش درمان و بررسی دلایل ایجاد آن نیازمند استفاده از راهکار‌های تشخیص تخصصی است.

روش‌های درمان عفونت زانو چگونه است

Knee infection به کمک روش‌های مختلفی درمان می‌شود و معمولا پزشک برای این وضعیت، روش‌های مختلفی را برای بهبود آن در نظر خواهد گرفت که در این مقاله از شفاکاران به بررسی آن می پردازیم. لازم است که ابتدا شدت این عارضه به کمک استفاده از روش‌های تشخیص تخصصی توسط پزشک مورد بررسی قرار گیرد. در برخی موارد ممکن است این عارضه به‌صورت طبیعی درمان شود اما در موارد حادتر، لازم است که برای بهبود این وضعیت روش‌های تخصصی‌ مورد استفاده قرار گیرد. مهم‌ترین راهکار‌های درمان عفونت‌های زانو به شرح زیر است.

درمان خانگی عفونت زانو

  • استفاده از کمپرس آب‌سرد: در مواردی که این عارضه با تورم و التهاب شدیدی مواجه شود، لازم است که بیمار از کمپرس آب‌سرد استفاده کند. این روش یکی از راهکار‌های درمانی خانگی است و قراردادن آن به مدت ۲۰ دقیقه روی نقاط آسیب‌دیده باعث کاهش درد در زانو می‌شود.
  • مصرف دارو: ازجمله راهکار‌های موثر برای درمان این بیماری، استفاده از آنتی‌بیوتیک برای کاهش میزان باکتری‌های موجود در مفصل زانو است. مصرف آنتی‌بیوتیک عفونت‌های ایجادشده در بدن افراد را ازبین می‌برد و دامنه حرکتی بیماران را بهبود می‌بخشد. دوره مصرف این دارو معمولأ تا ۶ هفته پس از ابتلا به این عارضه ادامه خواهد داشت. توجه به دستورالعمل‌های پزشک متخصص در زمینه استفاده از این قرص‌ها باعث بهبود سریع‌تر مشکلات مربوط به این عارضه در بدن بیماران خواهد شد. مصرف مسکن، باعث کاهش میزان درد در بدن مبتلایان این عارضه خواهد شد. ایبوپروفن و استامینوفن دو قرص مناسب برای تسکین درد هستند.

دیگر درمان های عفونت زانو

  • خارج‌کردن مایع عفونی: اگر این عارضه به‌صورت طبیعی درمان نشود، ممکن است لازم شود که پزشک برای بهبود آن نسبت به خارج‌های مایع عفونی شده در زانوها اقدام کند. این روش نوعی آرتروسکوپی است که در آن با استفاده از دستگاه‌های پیشرفته مکنده، مایع موجود در داخل این ناحیه کشیده شده و سپس فرآیند تخلیه عفونت زانو انجام می‌شود.
  • فیزیوتراپی: استفاده از طب فیزیکی نقش موثری در درمان این بیماری خواهد داشت. روش‌های بهبود عفونت با فیزیوتراپی از تنوع بسیار زیادی برخوردار است و استفاده از آن‌ها باعث بهبود قدرت حرکتی و تقویت عضلات بدن خواهد شد.

درمان عفونت زانو با کمک فیزیوتراپی | شفاکاران

  • استفاده از محصولات طبی: یکی دیگر از روش‌های درمان این عارضه، استفاده از محصولات طبی همچون زانوبند زاپیامکس است. استفاده از این محصول باعث کاهش میزان درد در حین حرکت بیمار خواهد شد. البته مراقب زانوبند زاپیامکس کلاهبرداری باشید.
  • استفاده از بهترین پماد برای ورم زانو در مواقع شدت درد

درمان سریع و تخصصی، نقش مهمی در ازبین بردن باکتری‌های ایجاد شده در مفاصل بدن را خواهد داشت. پزشک با بررسی ابعاد مختلف این بیماری و ارزیابی شدت آن، بهترین روش را برای درمان این عارضه در نظر خواهد گرفت. افراد می‌توانند به کمک عمل به نکات مراقبتی، مشکلات مربوط به این عارضه را ازبین ببرند.

عفونت د ر زانو را جدی بگیریم

عفونت زانو یکی از اختلالات رایج در بدن بسیاری از افراد است که معمولا با نشانه‌های مختلفی همچون بروز تورم و التهاب شدید در مفصل این ناحیه ظاهر پیدا می‌کند. این عارضه در اثر ابتلا به برخی بیماری‌های مختلف مفصلی همچون بورسیت ایجاد می‌شود.

تشخیص و درمان تخصصی‌ نقش موثری در درمان این عارضه خواهد داشت. بهتر است افراد برای بهبود این وضعیت، برای درمان این بیماری هرچه سریع‌تر اقدام کنند. مصرف آنتی‌بیوتیک و استفاده از روش‌های تخلیه زانو باعث جلوگیری از پیشرفت این اختلال در بدن خواهد شد. این عارضه ممکن است در برخی موارد شدت بیشتری پیدا کند و فرآیند حرکتی بیماران را با مشکلاتی مواجه سازد. توصیه می‌شود که افراد نکات مربوط به پیشگیری از بروز این بیماری را به‌طور کامل رعایت کنند.

سوالات متداول در زمینه عفونت زانو

چه طول می‌کشد تا عفونت زانو درمان می‌شود؟

این عارضه متناسب با شدتی که در بدن بیماران دارند به دوره مراقبت و درمان اصولی احتیاج دارد. به‌طور کلی برای بهبود این وضعیت به ۳ الی ۳ هفته زمان نیاز خواهد بود. در مواردی که عفونت ایجادشده در این ناحیه شدت کمی داشته باشد، در مدت زمانی کمتری درمان می‌شود.

آیا زانوی عفونی شده دچار التهاب می‌شود؟

در مواردی که این عارضه در مرحله پیشرفته قرار گیرد، ممکن است این ناحیه دچار التهاب و تورم بسیار زیاد شود. در این شرایط باکتری‌ها وارد مفصل زانو می‌شوند و غضروف‌ و استخوان‌های آن دچار تخریب و آسیب بسیاری خواهد شد.

آیا عفونت در زانو به‌طور طبیعی درمان می‌شود؟

تشخیص و درمان تخصصی‌ نقش موثری در بهبود مشکلات ناشی از ابتلا به این عارضه را خواهد داشت. درمان سریع این بیماری باعث کاهش احتمال ایجاد آسیب‌های جدی به مفصل زانو می‌شود. اگر بیماران دچار عفونت‌های ویروسی شده باشند، ممکن است این وضعیت به‌طور طبیعی درمان شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *